Expo – det stora ”samvetet”

Expo skriver om Christian Sonessons (M), Staffanstorps starke man, förslag om att  utvisa personer som begått brott oavsett situation i personens ursprungsland. Och om hur det kan bryta mot folkrätten. 

Såklart. Det vore förvånande om de skrivit om något annat eller lyft fram en annan slutsats än just den. 

Istället för att värna vår trygghet och respektera offer och anhöriga så är Principen om non-refoulement finns i Europakonventionen om mänskliga rättigheter, viktigare. Det innebär att ”ingen får avlägsnas, utvisas eller utlämnas till en stat där han eller hon löper en allvarlig risk att utsättas för dödsstraff, tortyr eller andra former av omänsklig eller förnedrande bestraffning eller behandling”. Detta gäller oavsett brott. 

I dag är det tyvärr så att de flesta utländska medborgare som döms för grovt brott inte döms för utvisning.

Själv tänker jag att om det föreligger hinder för utvisning av utländska mördare, våldtäktsmän, ja grovt kriminella bör hela vårt land enas i arbetet för att få till stånd en förändring. Om det visar sig omöjligt håller jag med Sonesson, de ska utvisas ändå.

Det är helt enkelt bara fel att den som begår ett grovt brott och är utländsk medborgare ska få samhällets stöd. Det är vårt rättssamhällets ansvar att se till att Sverige är tryggt och att brottsoffer får upprättelse. 

Om bara den politiska viljan finns så kan vi enkelt utvisa utländska medborgare och vi kan ta tillbaka medborgarskapet för de som bryter mot lagen. Så gör man i flera andra länder.

Morgan Johansson påminde väljarna förra året om att socialdemokrater gick till val på att skärpa reglerna kring utvisning. De slog sig för bröstet och sa vidare att människor som kommer hit ska följa svenska lagar och regler. ”Gör man inte det så ska man heller inte kunna räkna med att få stanna i Sverige.” https://www.expressen.se/debatt/fler-brottslingar-ska-utvisas-nar-lagen-skarps/

Nu är det tyst om den saken. De har väl pratat med Expo. Vad vet jag. En sak är jag övertygad om. Och det att de allra flesta idag vill ha tillbaka tryggheten i landet. Man har helt enkelt tröttnat på kriminella som mördar, våldtar och begår andra grova brott. Det handlar om offren och om vad vi får för skattepengarna. Nu ser man hellre att politiker är beredda att vidta verkningsfulla åtgärder för att skydda oskyldiga medborgare och för att sätta stopp för det brutala våldets framfart. 

https://twitter.com/stiftelsenexpo/status/1291351241163968512?s=21


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *