Ny skjutning i Gävle under lördagskvällen, en skadad

| 9 augusti, 2020

Vid 20-tiden under lördagskvällen så larmades polisen ut till ytterligare en skjutningen i Andersberg i Gävle. När polisen kom till platsen så påträffade de en person som blivit skjuten. Enligt uppgifter i Arbetarbladet ska den skjutne personen vara en man, född 93. Mannen ska enligt Expressens uppgifter blivit skjuten vid en lekplats i Andersbergs centrum. Därefter ska han enligt samma uppgiftslämnare fått hjälp från platsen till ett soprum där han sökte skydd. I Arbetarbladet går det det även att läsa att ett vittne till händelsen säger sig ha sett maskerade personer lämna platsen på en moped.

Den skjutne mannen fördes till sjukhus med ambulans.
Polisens presstalesperson i Gävle, Åsa De Veen säger: ”Vi har inte gripit någon utan söker förutsättningslöst efter gärningsmännen.”
Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen och höll under kvällen på med att förhöra vittnen. Polisen kallade också in två polishelikoptrar som patrullerade luftrummet. Detta är dock inte första skjutningen i Gävle denna veckan. Ingen person är gripen eller misstänkt i lördagens skjutning.

I onsdags sköts det i stadsdelen Nordstan. Då anhölls fyra personer, två av dem födda 02 och 97 på sannolika skäl för grovt vapenbrott. Ytterligare två anhölls som skäligen misstänkta för samma brott, dessa ska ha varit under 18 år.
Om där är någon koppling mellan lördagens skjutning och den som skedde i onsdags vill inte Åsa De Veen inte uttala sig om på lördagskvällen.
Hon säger: ”Det är lite tidigt att säga vilka motiv som ligger bakom skjutningarna.

Men vi vet att det varit lite oroligt den senaste tiden, men om det är något samband är för tidigt att säga.”
De personer som greps efter onsdagens skjutning är alla släppta. De under 18 år släpptes redan på onsdagen medan de som var födda 97 och 02 släpptes på fredagen. Enligt kammaråklagare Annika Hessel så kvarstår brottsmisstankarna mot den alla.

https://www.expressen.se/nyheter/ny-skottlossning-i-gavle-en-person-skjuten/
https://svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/en-person-skottskadad-i-gavle

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *