Yavar Zand: Min mamma flydde från Iran – i dag ser hon med skräck på utvecklingen i Sverige

| 10 augusti, 2020

Min mamma berättade för mig att när hon i början av 80 talet flydde islamisternas skräckvälde i Iran till Sverige var hon överlycklig över att för första gången på många år kunna sola i sin nyköpta bikini på stranden i Falkenberg. Mamma berättade också för mig att hon grät av glädje då hon tack vare Sverige fick tillbaka sin frihet som kvinna, och sin värdighet som människa. I dag ser min mamma med skräck på utvecklingen i Sverige.

När islamisterna blev tillräckligt straka på slutet av 70 talet tog de makten med våld i Iran. De första som blev slaktade var de godtrogna ”kultureliten” i landet dvs. dagens vänsterliberaler i Sverige och de som ”såg inte det komma”. Denna vänsterliberala ”kulturelit” som hejade för kvinnorna i hijab och gav islamisterna utrymme i samhället förstod först vad som hade hänt när katastrofen var ett faktum och blodbadet i gång. I princip medlemmar i samtliga politiska partier avrättades och dödades.

Alla kvinnor som jobbade som jurister, domare, åklagare…. avsattes över en natt. Dr Parsa, mellanöstern första kvinnliga minister, en läkare dessutom,  arresterades och dömdes till döden anklagad för att ha: “spridit synd på jorden och motarbetat Gud”. Hennes brott var att hon hade kämpat för kvinnornas rättighet och jämställdhet. 

Iran innan revolutionen

I sitt sista brev från fängelset före avrättningen skrev hon till sina barn:

“Jag är läkare, så jag är inte rädd för döden. Döden är bara ett ögonblick och inte mer. Jag är beredd på att motta döden med öppna armar hellre än att leva i skam genom att tvingas bära slöja. Jag tänker inte böja mig inför dem som väntar sig att jag ska uttrycka ånger för femtio år av mitt arbete för jämlikhet mellan män och kvinnor. Jag är inte beredd på att bära hijab och gå bakåt i historien.”

Denna läkare, kvinnokämpe och Irans utbildningsminister avrättades genom arkebusering den 8 maj 1980.

Ni kan läsa mer om henne här på svenska:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Farrokhroo_Parsa

Detta skräckvälde har nu pågått i över 40 år.

I nedanstående filmen, ser ni först hur kvinnorna och iranierna hade det i Iran när min mamma växte upp där. Hur långt landet hade kommit redan för 50 år sedan. 

I andra delen av filmen ser ni vad landet förvandlades till när islamisterna tog makten och gjorde att mina föräldrar hals över huvud flydde till Sverige. 

Vi svenskar med iransk bakgrund vet vad som kommer att hända om den farliga utvecklingen med islamiseringen av landet fortsätter. 

Medan vänsterliberalerna hejar på hijab och ger islamisterna mer och mer utrymme, förbereds grunden för Sveriges undergång bit för bit. Svenskarnas naivitet kommer att kosta dem deras land, precis som det gjorde för mina föräldrar.

Iran raserades på grund av att våra vänsterliberala politiker “såg inte det komma”, att folket trodde inte att det skulle hända och viktigaste av allt för att islamisterna var så grymma och hänsynslösa att kunde döda för sin sak, det kunde dock inte mina föräldrar, så de valde att fly. De som inte kunde fly tvingades att välja mellan total underkastelse eller döden.

Svenskar VAKNA. Sverige VAKNA.  Om du tror att det inte skulle kunna hända i Sverige har du dömt dina barn och barnbarn till det som en gång hände i Iran.

Yavar Zand

Filmen på youtube


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 17
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  

5 tankar på “Yavar Zand: Min mamma flydde från Iran – i dag ser hon med skräck på utvecklingen i Sverige

 1. Pingback: Men det pågår ingen islamisering – Hexanmexan "shake my hand?"

 2. Pingback: Svenskar VAKNA! Sverige VAKNA! « Snaphanen.dk

 3. Lennart H

  Det här är en riktig skräckis som Svenska Kyrkan och 7-klöverpartierna borde ha sett innan de började fraternisera sig med Islam.
  Islams värderingar är inte förenliga med svenska värderingar. Det krävs inte särskilt hög IQ för att inse det.

 4. Pingback: De ansvarlige for ødelæggelsen må drages til ansvar « Snaphanen.dk

 5. Pingback: Iranier varnar Sverige: Stoppa islamiseringen eller förlora ert land - NewsVoice

Kommentarer är stängda.