Runar Sögaard: SKANDINAVIENS MEST KORKADE OCH INKOMPETENTA NYHETSREDAKTION FINNS PÅ TV4

| 11 augusti, 2020

“Efter att ha följt nyhetsrapporteringen på TV4 i sommar, så undrar jag på riktigt vem och vilka i kulisserna som styr det hela.

Världens alla blickar är nu vända mot presidentvalet den 3 november, och folk undrar givetvis vad som egentligen händer där borta och hur det kommer gå i valet.

Men maken till ensidig, partisk och genommanipulerad vinkling får man gräva och zappa länge för att hitta.

Följer även nyhetsrapporteringen på SVT samt norska NRK och TV2, och det är en enorm diskrepans mellan dessa kanaler och TV4.

Att TV4 även verkar ha köpt Marcus Oscarssons och Andreas Utterströms själar gör inte saken bättre.

Dessa två herrars perspektiv, insikt och insyn i amerikansk politik är i bästa fall skrattretande, men tyvärr är det enbart förljuget och tragiskt.

De kan i bästa fall kallas Sveriges skickligaste megafoner för WP, NYT, MSNBC och CNN.

Sistnämnda kanal som numera har färre tittare än repriserna på amerikanska cartoon network, har totalt kraschat tittarmässigt och trovärdigheten är numera i botten.

Marcus Oscarsson gillade jag skarpt i början innan han sålde sin själ och började hora för kanalen.

Men pengar och uppmärksamhet korrumperar tyvärr oftast de människor som inte är tillräckligt starka.

Jag utmanar härmed dessa två herrar  till debatt om amerikansk politik varsomhelst och närsomhelst. Önskar verkligen att folk ska få se hur dåligt ställt det är med deras politiska fakta.

I början av augusti 2015 gick jag offentligt ut och sade att USAs nästa president skulle bli Donald Trump.

Människor skrattade och en del hånade mig för detta, men efter att ha följt amerikansk näringsliv och politik mycket ingående i 15 år, så visste jag vad som kom att hända.

Och jag ser även nu tydligt vad som är på gång att ske i USA.

Man kan tycka väldigt mycket om president Trump och hans stil(ofta med rätta), men vad media konstant har gjort sedan han kom ner för rulltrappan i Trump Tower den 14. juni 2015 och annonserade sin kandidatur, är att de med alla medel och tricks försökt knäcka honom.

Och alla inblandade i ”Obamagate” har för första gång i landets historia försökt avsätta en folkvald president genom avlyssning och ett försök till ”stilla kupp”.

Men ingenting verkar otroligt nog bita på honom, och hans popularitet bara ökar.

Inte i de flesta vinklade mätningar som har varit katastrofalt missvisande ända sedan 2016 (på valdagen skrev t.ex. Huffington Post att det var endast 7% chans att han skulle vinna), utan i amerikanska befolkningens ögon.

Och bland en ständigt växande skara svarta anhängare. Tvärt om vad BLM och Antifa förljuget försöker hävda, så ökar hans stöd bland USAs svarta .

Det skulle inte förvåna mig om Trump får över 20% av de svarta rösterna i november, vilket skulle vara historiskt högt för en republikaner.

McCain fick endast 4 % 2008, Romney fick 6 % 2012, och Trump fick 8 % 2016.

Men ingen president har gjort så mycket för den svarta befolkningen i USA som president Trump. Vart har du läst om detta?

Innan coronan var det historiens lägsta arbetslöshet i USA bland de svarta. Trump genomförde den stora fängelsereformen för svarta vilket vare sig Obama, Bush eller Clinton mäktade med. I tillägg till den stora polisreformen som han skapade.

Presidentens svarta bostads- och utvecklingsminister, Ben Carson, har dessutom vunnit stora framgångar runt om i många svarta bosättningar.

Trumps stora finansiella stödpaket till svarta college har dessutom orsakat stora lyft för svarta studenter.

Den mest kända svarta människorättsaktivisten i USA just nu, Leo Terell, som fram tills 2019 var Trumps största motståndare, har offentligt gått ut och nu gett sitt stöd till Trump för allt han orsakat och skapat för USAs svarta befolkning.

De nya svarta ledarna Candice Owen och Larry Elder, leder båda ett exodus av svarta som nu överger det demokratiska partiet och demokratiska svikare.

Demokraterna har snackat i decennier, men Trump har på 3,5 år lyckats med sina insatser för de svarta mera än någon annan president före honom.

Detta är några få av många orsakar till att om inget extraordinärt händer, så kommer Trump vinna presidentvalet om 85 dagar med större marginal än vid förra valet.

En annan orsak är givetvis ”Obamagate” som inga svenska medier ens brytt sig om att rapportera om.

Detta är bara få av massor med saker du inte hör om från TV4 & Company.

Av den enkla grund att de är inkompetenta, urbota korkade, korrupta, oinformerade och skrämmande partiska i sin rapportering.

Varför?

Jo, de är nämligen en del av den mediamaffia som alla har en gemensam agenda; att presentera nyheter så vinklat som möjligt, för att på så sätt kunna påverka sina tittare i största möjliga mån åt det håll deras chefer begär. 70,7 % av svenska journalister sade nyligen att de skulle rösta på Vänsterpartiet, Socialdemokraterna eller Miljöpartiet om det vore riksdagsval idag. Undrar du fortfarande över varför nyhetsrapporteringen är vinklad..?

Jag har smsat med vissa USA korrespondenter i år, och man blir mörkrädd av den okunnighet och journalistiska lathet de uppvisar.

Om TV-tittarna bara visste, så skulle det bli ramaskri runt om i de svenska sofforna. Ingen vill vara desinformerad!

Men som sagt, Trump kommer vinna valet, okunniga svenska tittare kommer undra ”hur det kunde hända?” och förbannade journalister kommer dra till med de mest osannolika bortförklaringar.

Men fram tills dess kommer jag utmana dessa amatörmässiga ”USA-kännare” till debatt och samtal där deras pinsamma kunskapsbrist blir uppenbar. 

Om några av dom skulle våga vill säga. Det får vara nog nu med all intellektuell oärlighet!

Men tillåt mig att tvivla..”

Runar Sögaard på runarsogaard.com


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Runar Sögaard: SKANDINAVIENS MEST KORKADE OCH INKOMPETENTA NYHETSREDAKTION FINNS PÅ TV4

  1. Peter

    Jag tycker du ska utveckla mer vad felar de journalisterna och Marcus. Du säger bara att dom är korkade.

Kommentarer är stängda.