Åsa Linderborg är en feg krake som ljuger 

Åsa Linderborg, senior reporter på Aftonbladet och författare.
Foto: FELIPE MORALES / AFTONBLADET

Nej, alla drogs inte med som Linderborg påstår i sin självrannsakan. Det fanns många andra som skrev viktigt och relevant om det som tillslut ledde fram till ett självmord. Texter som var källgranskande och korrekta. Om Linderborg och Aftonbladet hade gjort samma sak hade Benny Fredriksson varit i livet idag. 

Benny Fredriksson drevs intill döden på grund av lögner. Han hade inget med Meeto att göra. Det är därför man utan att tveka säga att Linderborg ljuger när hon påstår att alla drogs med. Alla drogs inte med. Linderborg och Aftonbladets redaktion har oavkortat ansvar för de förkastliga artiklar de skrev om Benny Fredriksson och för det mot honom de skapade. 

Det var Linderborg. Inte alla andra journalister. Benny Fredriksson tog sitt liv och Aftonbladet fälldes av Pressens opinionsnämnd för att grovt ha brutit mot god publicistisk sed, en formulering som bara används för de allvarligaste klandren. Det är den enda sanningen. Och det vet Linderborg. 

Medan, läsvärd artikel av Karin Olsson 

https://www.expressen.se/kultur/karin-olsson/linderborg-latsas-vara-en-intellektuell-rambo/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp