Emma Jaenson: Vad du kan yttra offentligt är en klassfråga

Den nya vänstern tycks i allt högre utsträckning kontakta arbetsgivare för att personer med “fel” åsikter ska bli av med sitt levebröd.

“Den nya vänsterns besatthet av renhet i offentligheten påminner om en modern väckelserörelse. Än mer bisarrt blir de här utrensningarna av personer och åsikter om man tänker på att det enbart är de som har råd att yttra sig kommer ha möjlighet att göra det. Under sommaren har det blossat upp en het debatt kring Harry Potter-författaren J. K. Rowling efter att hon påstod att kön inte enbart är en subjektiv uppfattning. Men hon har, till skillnad från många andra, stått på sig när drevet drog igång. Skillnaden mellan henne och alla andra är däremot att hon har råd att stå fast vid sin åsikt. Hon sitter redan på en hög av pengar. Men hur många människor i Sverige är villiga att offra sin inkomst för att yttra en åsikt?”

Läs i UNT


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •