Malmö Stad, om katastrofrapporten är bra, hur ser då en dålig ut?

Malmö stadshus.
Foto: JOHAN NILSSON/TT

“En ny katastrofrapport visar på Malmös oförmåga att sänka kostnaderna för försörjningsstöd. Socialdemokraterna tycker dock att det kittlar dödsskönt i kistan.

Var femte Malmöbo var under 2018 beroende av antingen kommunalt eller statligt bidrag eller ersättning för sin försörjning. Det visar en ny analysrapport från Malmös stadskontor och kommunens arbetsmarknads- och socialförvaltning.

Sedat Arif (S), kommunalråd i Malmö och ordförande i nämnda nämnd, verkar dock vara nöjd med allt som Malmö ger. Lite som Baloo i Djungelboken.

– Det här är en bra rapport. Den tar både upp sådant som vi håller på med i organisationen och ger oss verktyg till att förbättra arbetet. Genomgången visar också hur många faktorer som spelar in för att sänka behovet av försörjningsstöd, menade Arif i ett pressmeddelande.

 

En bra rapport? Var femte vuxen Malmöbo som tvingas in i arbetslöshet och bidragsberoende på grund av socialdemokratisk vanskötsel och liberal lättja håller nog inte med.

 

En bra rapport? De 80 procent av Malmöborna och övriga svenska kommuner som tvingas försörja 19 procent av Malmöborna är nog inte så imponerade av att Malmö var den svenska kommun som betalade mest i ekonomiskt bistånd per invånare under 2018. Inte heller kan någon vara nöjd med att Malmö, enligt rapporten: ”[…] var den av jämförelsekommunerna som har lägst kostnader för utredning och administration avseende ekonomiskt bistånd i förhållande till hur mycket som betalas ut.” Högst utbetalning men lägst intresse av att utreda att bidragen betalas ut under rätt förutsättningar…”

CSABA PERLENBERG

Fortsätt läs i Kvällsposten här…


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Malmö Stad, om katastrofrapporten är bra, hur ser då en dålig ut?

 1. Lennart H

  Sverige borde avträda Malmö. De får klara sig själva. Sverige kommer att få nog med en massa andra kommuner vars ekonomi går back.

  Alternativt skulle staten sätta in tvångsförvaltning av Malmö kommun. Tyvärr är det egentligen staten som har orsakat problemen pga massinvandringen till Sverige, så det är tveksamt om nuvarande sosse-regering är rätt kraft för detta.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *