Thomas Gür: Invandringspolitiken kastar om hela samhället

“Årtionden av försummelse har lett till att migrationspolitiken blivit ett sådant sprängstoff.

För att bättre förstå vikten av de pågående och krånglande förhandlingarna i migrationspolitiken bör man se dem som en länk i en utvecklingskedja som enbart kan beskrivas som beklaglig.

Ty under de senaste tio åren har främst de borgerliga partiernas inkompetens i att förstå de sociala förändringar och de politiska implikationerna av dessa, som har föranletts av den stora invandringen till Sverige, stått såväl dem och deras väljare, som det svenska samhället dyrt.

Det var på grund av Alliansens oförmåga att möta väljarnas ökade misstro i migrationspolitiken som SD kom in i riksdagen 2010. För att isolera SD ingick därför regeringen Reinfeldt Migrationspolitiska överenskommelsen, MÖK, med MP i mars 2011. I enlighet med MÖK infördes också lagar om fri sjukvård och skolgång för utlänningar utan vistelserätt i Sverige. När även S anslöt sig till MÖK inför valet 2014, innebar det att Reinfeldt och Löfven tillsammans släppte loss MP:s fantasier i migrationspolitiken…”

Läs Gästkrönikan i GP


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *