27-åringen som misstänks för branden i Alnarp begärdes häktad av åklagare på fredagseftermiddagen

| 14 augusti, 2020

Nu på fredagseftermiddagen häktades den 27-åringa man som greps för att ha anlagt branden på Alnarps lantbruksuniversitet . Mannen häktas som skäligen misstänkt för brottet vilket är den lägre graden av brottsmisstankar.
Enligt chefsåklagare Pernilla Åström säger att detta är vad vi kallar för utredningshäktning, detta för att polisen ska få mer tid till att utreda ärendet och för att komma upp till brottsmisstanken sannolika skäl inom en vecka. Om inte detta sker kommer mannen att få släppas på fri fot.

Enligt polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford påverkar inte dagens beslut från åklagaren polisens arbete.
Hon säger: ”Det går inte att dra någon slutsats av att mannen nu begärs häktad. För oss hos polisen fortsätter utredningsarbetet som vanligt.”
Om hur långt polisen har kommit i sitt utredningsarbete är dock oklart. För någon dag sen så hade de inte ännu kunnat undersöka brandplatsen då den ännu inte svalnat. Så de får väl bara hoppas att de blir klara med utredningen innan mannen släpps på fri fot.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/misstankt-for-alnarpsbranden-begars-haktad

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •