Ärkebiskop Antje Jackelén förnekar sig aldrig 

| 14 augusti, 2020

Denna präst är en parodi, om än farlig. Runt om i världen har allt fler insett att de bör upphöra med sin samverkan med med Islamic Relief på grund av kopplingarna till Muslimska brödraskapet och andra likartade radikala grupper. Dock inte Svenska kyrkan och Jacklene. 

De fortsätter att försvara valet att blanda sig samman med Islamic Relief. I Carina Häggs twittertråd (vilket i sig är intresssnt att just hon twittrar om det) spammar Svenska kyrkan kritiker till Jackelens agerande med kommentaren: ”Svenska kyrkan samarbetar med judiska, kristna och muslimska organisationer inom programmet En värld av grannar. Arbetet handlar om social hållbarhet, fred och integration.”

Det är rent av löjligt. Muslimska brödraskapet är inte och aldrig varit en demokratiskt rörelse. De är inte intresserade av social hållbarhet, fre eller integration. De vill bygga ett nytt samhälle i enlighet med islam. 

”Det är välkänt i forskningen om Muslimska brödraskapet i Europa att rörelsen hålls ihop av en förhållandevis liten klick av aktivister som har upprättat såväl vänskapliga som äktenskapliga band. Ett svenskt exempel på det är Lamia Elamri som sitter på flera stolar samtidigt. Hon är ordförande för Islamic Relief Sverige, samtidigt som hon är ordförande och en av fyra medlemmar i Islamic Relief Worldwides förtroenderåd.5 Hon är dessutom verksamhetschef hos studieförbundet Ibn Rushd.” https://kvartal.se/artiklar/svar-utan-trovardighet/

Vi kan inte ha en ordning där svenska skattebetalare finansierar en rörelse med uttalat politiska mål som döljs under täckmanteln att det enbart handlar om fred, social hållbarhet och fred. 

Tyvärr fastnar skrattet i halsen eftersom det också handlar om hundratals miljoner svenska skattekronor till en organisation med alltför många frågetecken.

https://twitter.com/carinahagg/status/1293933718210596865?s=21


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp