Mats Aberg: Den svenska lagens korta amputerade arm

| 14 augusti, 2020

Varför ökar gängkriminaliteten i Sverige garanterat mer än något annat? Vilka incitament ligger bakom och vad är det som styr utvecklingen?

De gängkriminella löper liten risk att åka fast på grund av polisens begränsade resurser och prioriteringar. Fortfarande fokuserar våra poliser resurserna på okontroversiella områden där de är effektivast, exempelvis fartbegränsningar på 30 vägar och svärande pensionärer, istället för impopulära områden såsom att bekämpa gängkriminaliteten där poliserna löper risk att rasistanklagas och förlora jobbet, eller att häktade kriminella tvingas släppas redan nästkommande dag. 

De gängkriminella får obefintliga eller extremt korta straff, vilket gängen utnyttjar till fullo. Straffriheten och straffrabatterna bland unga kriminella som påstås vara under 18 år är både normerande och graverande.

De kriminella har tillgång till dyra advokater och rättshjälp finansierat genom våra skattemedel, jämför exempelvis Wilmas mördare som får advokatkostnaden (1miljon kr) betalt av oss skattebetalare och dessutom kan överklaga domen trots överväldigande bevisning. Svenskt rättsväsende och våra domstolar har blivit en villervalla för de gängkriminella som spelar ut domare, nämndemän och varandra, samt hela det svenska samhället i återkommande rättegångscharader av cirkuskaraktär, utan allvarliga påföljder för de kriminella.

De kriminella utmålas och behandlas som offer av våra stora medier och vissa poliser, där majoritetssamhället dvs vi sägs vara förövare och förtryckare!

Att vara kriminell är trendigt bland svenska ungdomar där nästan alla vill vara gangster rappare! Min nevö berättar anekdotiskt om hur kriminella ungdomar från Rinkeby åker ända till Tyresö eftersom de har ”fans”, ”groupies” och ”wannabees” där!

Vår regering lär sig ingenting av andra länder. Jämför med exempelvis Danmark som lyckats få bukt med gängkriminaliteten och till och med skrämmer bort ”svenska” importerade ligister. 

Regeringen har samtidigt målat in sig i ett hörn eftersom ingen av regeringsmedlemmarna törs argumentera motåtgärder riktade mot minoriteter på grund av partiernas egna rasistanklagelser och hotande utfrysning, samt det bergsäkra avskedet. 

Kort sagt; den som bryter mot den sekteriska värdegrunden och vågar tala öppet om gängkriminalitetens fakta står snart utan jobb, vänner och framtid i den postmoderna hegemonin våra vänsterpartier och medierna har lyckats skapa i Sverige.

Varför är då någon alls förvånad över att den fridlysta importerade gängkriminaliteten florerar som aldrig förr?

Mats Aberg på Facebook

https://www.expressen.se/nyheter/folkets-harda-dom-mot-politikerna-om-gangvaldet/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •