Rutan släcks för Kerstin 72 år?

| 14 augusti, 2020

Kerstin är min kära granne och hon är fattigpensionär. Hon är pigg i huvudet men hennes kropp har efter alla år inom hemtjänsten brutits ned. Kerstin kan gå några hundra meter med sin rullator i övrigt är hon hänvisad till att någon kör henne i hennes rullstol.
Jag hjälper Kerstin med att komma ut i rullstolen några dagar i veckan. Hon behöver det. Hennes värld blir annars väldigt liten och hon blir deprimerad. Hon är så tacksam för all hjälp hon får.
Kerstin är en intellektuell dam. Hon älskar att diskutera, läsa och att titta på

Kunskapskanalen

och TV 2. De sänder ofta program som intresserar henne: balett och klassisk musik.

Kerstin har inte råd med hemtjänst, eller rättare sagt för att ha råd med hyran, maten, läkarbesök, hyran för hennes rullator/rullstol, sjukresor och mediciner har hon tvingats säga upp hemtjänsten. Hennes begravningskassa hon hade sparat ihop (25 000kr) fick hon använda för att laga sina trasiga tänder. Tänder som vittrat sönder på grund av alla mediciner hon äter.
Nu är Kerstin återigen ledsen. Under några dagar har det stått i hennes TV-ruta att inom kort släcks det analoga nätet ner och att hon måste skaffa en digitalbox. Hon och jag har pratat fram och tillbaka på hur vi ska lösa det faktum att det kostar en för henne stor summa pengar att lösa ut en digitalbox och sedan den månatliga avgiften. Det billigare alternativet är 500 kr för boxen och sedan 149 kr i månaden för abonnemanget. Pengar Kerstin inte har.
Hon måste alltså låna pengar till boxen för att få behålla möjligheten att titta på TV. Utan TV skulle Kerstin stängas ute från ett viktigt sällskap. Hur det ska gå med abonnemanget vet hon inte: ”Jag får snåla in på maten”, säger hon till mig.
Klart jag blir och ledsen för Kerstin skull. Så här ska ingen gammal människa behöva ha det i Sverige. Hon har dragit sitt strå till stacken. Arbetat och betalat in skatt. Skatt som politiker använt för att finansiera en välfärd hon själv inte har råd med. Och nu detta.

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Wb9lqd/tittarilska-nar-tv-jatten-slacker?fbclid=IwAR31Lo0XwIEi6A-BUQdj2nL-i6091xD_MYB5sEAAR1bsDbdFjs29Es3BIP


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •