Sprängning vid butik i Malmö, Nationella bombskyddet är kallat

| 14 augusti, 2020

Visst är väl Sverige tryggt och säkert eller hur?
Speciellt när man läser nyheter som att vid tre-tiden under natten mot fredagen exploderade en bomb vid en butik på Claesgatan i Malmö? Polisen har spärrat av platsen och tillkallat Nationella bombskyddet. Initialt var både räddningstjänst och ambulans kallade till platsen men kunde kort därefter lämna platsen. Ambulansen lämnade platsen utan någon patient.

Vakthavande befäl Mikael Lind säger att sprängningen hördes över stora delar av Malmö. Den åstadkom också materiella skador på fastigheten och på bilar som stod parkerade utanför butiken. Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse i fallet.
Man frågar sig vilken nytta polisen hade av operation ”Rimfrost”?
För inte har huvudmålet ”Rimfrost” hade uppfyllts?

Det målet att minska antalet sprängningar och skjutningar som sker ute i samhället. Dem som gör att otryggheten och osäkerheten växer sig allt starkare i samhället.
Man frågar sig om det inte denna operation snarare har gjort att kriminaliteten ökat än mer i vårt land?
Jag tycker i alla fall det, men rätta mig i så fall.

https://www.expressen.se/kvallsposten/larm-om-explosion-i-malmo12/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Sprängning vid butik i Malmö, Nationella bombskyddet är kallat

 1. Nils

  Så vad sägs om att du i anslutning till ditt inlägg tar med lite jämförande statistik före, under och efter Rimfrost som visar huruvida antalet sprängningar har förändrats av polisens insatser?

  1. Göran Walther Postförfattare

   Tack för din fråga Nils, här kommer några länkar till polisens egna statistik som ligger på PDF-filer och som visar 2019 respektive 2020 fram till och med juli månad.
   Nils om du går in på denna statistik så syns det små förändringar om att 2020 nog om det dödliga våldet fortsätter i samma takt blir blodigare än vad fjolåret blev. För under hela 2019 så var det 334 st skjutningar medan det fram t.o.m. juli i år har varit 195 st. Om antalet skjutningar då skulle fortsätta i samma takt så skulle det i så fall ske 390 skjutningar under 2020. Tittar man sen på antalet döda i skjutningar så dog där under 2019, 42 st medan det fram t.o.m. juli månad i år dött 22 st. Om tendensen håller i sig och hösten blir lika rå som våren varit så kommer det i så fall dött 44 st, en mindre ökning men dock ändå en ökning. Tittar man sen in på antalet skadade så är resultatet lika dant. Under 2019 så skadades 120 personer i skjutningarna då medan där redan fram t.o.m. juli skadats 67 st. Om då hösten blir som våren kommer i så fall 134 ha skadats i olika skjutningar.Vad som rör antalet sprängningar hittade jag tyvärr ingen statistik om nu, får leta vidare och återkomma med det.

   Det som jag nu om skrev antalet skjutningar, döda och skadade under helåret 2020 är bara spekulationer och ingen fakta. Men om tendenserna håller i sig angående det dödliga våldet så är jag rädd att mina spekulationer kommer att övertrumfas av verkligheten.

   file:///C:/Users/G%C3%B6ran/Downloads/bekraftade-skjutningar-per-region-och-manad-2019.pdf
   file:///C:/Users/G%C3%B6ran/Downloads/2020-bekraftade-skjutningar-per-region-och-manad-t.o.m.-juli.pdf

Kommentarer är stängda.