Polislarm om skjutning utanför förskola i Jordbo i Haninge. Personal och barn sökte skydd inomhus.

| 15 augusti, 2020

Strax efter 15 på fredagseftermiddagen larmades polisen till en skjutning strax utanför en förskola i Jordbo i Haninge. Eftersom många i området hört skjutningen så tog polisen det på största allvar och sänder många patruller dit. När första patrullen kommer till platsen så berättar uppskrämd förskolepersonal att skjutningen skedde när barnen var ute och lekte. Under skjutningen hoppar sen en flyende personen över förskolans grind.

Polisen talar med personalen på förskolan, inringare och andra som rört sig i området för att få en bild över vad som hänt. Samtidigt så spärrade polisen av platsen och de påbörjade en undersökning där de bland annat använde vapensökhund. Hundens spårsökning gav tecken på att det förekommit skottlossning på platsen. Under den vidare undersökning så fann polisen två parkerade bilar med vad de tror vara skottskador. En av dessa bilar togs i beslag för vidare undersökning.

Enligt polisen så ska ingen person skadats vid skjutningen, polisen har heller inga spår efter varken förövarna eller den person som ska ha blivit beskjuten. Ännu vid 22-tiden på fredagskvällen var ingen gripen i ärendet som polisen rubricerar som grovt vapenbrott.
En mamma berättar att hon blev kontaktad henne när hon befann sig på arbetet för att berätta vad som hänt. När hon hört vad som hänt begav hon sig direkt dit för att hämta sina barn.

Hon säger: ”Personalen fick panik när de hörde skjutningen och samlade in alla barnen och tog in dem.”
Hon säger vidare: ”Det är fruktansvärt att barn ska behöva vara med om något sådant här. Det måste till en förändring. Folk ska inte tillåtas skjuta mot människor mitt på dagen utanför en förskola.”
Och hon tänker på den 12-åriga flickan som blev skjuten i Botkyrka söndagen den 2 augusti.

https://www.expressen.se/nyheter/larm-om-skottlossning-utomhus-i-haninge/

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •