78 procent av sexköparna i Uppsala är födda i utlandet

| 16 augusti, 2020

“En stor majoritet av de som grips för sexköp är födda utomlands. Det visar statistik sammanställt av Sveriges Radio och som bekräftar tidigare studie från polisen.

Hela 78 procent av de som lagförts för sexköp i Uppsala sedan januari 2019 är födda i utlandet. Det visar statistiksom P4 Uppland har tagit fram.

Överrepresentation av invandrare vid sexköp framgår även i en rapport från polisen avseende 2018. Där stod de för ungefär hälften av sexköpen i de tre regioner som noterade födelseland.

På jämställdhetsdepartementet har man också noterat hur utlandsfödda i större utsträckning blir gripna när de köper sex. Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen ser dock inga skäl att studera just denna kategori förövare.”

SAMTIDEN


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “78 procent av sexköparna i Uppsala är födda i utlandet

 1. kenny korén

  Det medans tokvänstern gallskriker att alla män våldtar och utnyttjar prostituerade. Efter bordellbesöket så “förvandlades” Paolo Roberto från en kille med invandrarbakgrund till en förtryckande Svensk vit man. Nu försöker man från det politiskt mångkulturförespråkande agendastyrda Sveriges Radio förvandla sexköparna till offer.

  “P4 Upplands granskning har visat att utlandsfödda är överrepresenterade bland de som grips för sexköp.
  En orsak som framförs är bristande kunskap om lagen, bland annat eftersom Migrationsverket ännu inte infört obligatorisk samhällsintroduktion.”Sexköpslagen i Sverige är ju relativt ovanlig internationellt sett,” säger Kerstin Isaxon, sexualupplysare på RFSU.”

  SR uttrycker det som en möjlig men ickebevisad “sanning” men vilka fler lagbrott kan man ursäktas för om man kommer med påståenden om att man inte visste? Denna sexhandel förekommer inte helt öppet eftersom det är brottsligt att köpa sex och det vet man men man är alltid ett oskyldigt offer utan eget ansvar utsatt för rasism och det dåliga Sveriges sätt att inte informera vilket förstås ligger nedärvt för att klara sig undan. Deras kraftiga överrepresentation när det gäller grupp-och överfallsvåldtäkter beror inte heller på brist på språkkunskaper.

  “Informationsbrist möjlig orsak till sexköp”

  Källa: https://sverigesradio.se/artikel/7532339

Kommentarer är stängda.