Hur är det med lögnerna Stefan Löfven? 

I Dala-Demokraten 2019 kunde man läsa att sedan du tillträdde som statsminister hade arbetslösheten minskat drastiskt. 350 000 fler hade ett jobb att gå till enligt dig. Vidare sades det att allt pekade mot att det starka samhälle ni socialdemokrater en gång la grunden för var under återuppbyggnad. 

https://www.dalademokraten.se/artikel/debatt-nu-ar-det-starka-samhallet-pa-ateruppbyggnad

Stefan Löfven, du pekade länge med hela din kavajklädda vänsterarm mot samhället, ut från din tron i Rosenbad och berättade om socialdemokraternas ”tillsammans”. Du menade att överge var och en åt sitt eget öde inte byggde ett starkt samhälle. Och de problem som fanns, de skulle vi ta oss igenom bara man gjorde som ni socialdemokrater ville, fortsätta på er inslagna väg: omtanke för varandra. Så kom Corona. 

Omtanken om dem som faktiskt en gång byggde ett starkt samhälle var långt borta. Det du kallar omtanke kallar vi andra massaker. Inte massaker nödvändigtvis med berått mod men den socialdemokratiska omtanken om att välja lögnen och för att blunda för de uppenbara brister som finns inom svensk äldreomsorg. Svensk äldreomsorg hade aldrig någon chans att vare sig skydda eller klara av att stoppa en smittspridning. Ändå står du fast. Du säger fortfarande att den svenska strategin har fungerat.

Vilken kritik du har fått har ditt svar alltid varit detsamma; Ni ska satsa på välfärden, ni ska fortsätta satsningen på att knäcka gängbrottsligheten, ni ska ha ett säkert Sverige, ett tryggt Sverige, ett starkt samhälle. Hur tycker du att det har gått med exemplevis gängkriminaliteten? Det skjuts nära inpå varje dag i Sverige nu. Byggnader, skolor och bilar brinner. 

Du ljuger och tyvärr har lögnen kommit att bli en norm för dig och ditt parti. Handen på hjärtat, Stefan Löfven. Du sprider lögner i hopp om att någon av dina lögner tillsist ska fastna hos väljarna. Det bär många emot att skriva om dina lögner men när sanningen om det mesta alltid sätts på undantag är det fritt fram för det otrygga samhället att växa sig allt starkare. Det är dina lögner som göder och skyddar otryggheten. 

På maktens altare har du offrat tryggheten och välfärden. Det är ett häpnadsväckande och djupt oroande lågvattenmärke i svensk politik. Sanningen är att snart varje tänkande människa under lång tid varnat för den växande otryggheten men de har du avvisat som hysteri. Du har varje gång utgått ifrån att det du säger ändå ska bli sanningen. I den framgår förstås inte att du mer än någon annan regeringschef banat vägen för den negativa utveckling vi befinner oss i.

Det kan omöjligt bara vara jag som ser det här och reagerar på det. En välfungerande nation och demokrati förutsätter en någorlunda fungerande och upplyst regeringschef, som åtminstone kan ta sin utgångspunkt i verkligheten. Samma verklighet som svenska medborgare kämpar och gör allt de kan för undkomma otryggheten. 

Ditt trygga och starka samhälle är en parallell verklighet, fri att fantisera i och styra och ställa med. Problemet är bara att den inte existerar. Den verkligheten har kortslutit och omöjliggjort varje vettigt beslut. Och givit Sverige ett skamfilat rykte. 

Det vi behöver är att förhålla oss till sanningen. Hit hör respekt för just verkligheten, de fakta som finns och framför allt sanningen. Att du ändå är kvar som statsminister och det med lögnen som vapen har inte gagnat någon eller något. Att du kommer undan så lättvindigt som du gör visar att många svenska medborgare, media och kollegor till dig blivit avtrubbade. Och det är farligt. 

Varför ljuger du Stefan Löfven? Hur har du fått en hel mediekår att låta dig komma undan lögnerna gång på gång? Hur har du lyckats få alla de – journalister, partikamrater och twittrare – som alltid ”granskar” och brunmålar alla som pekar på orimligheten i att du är en statsminster som ljuger om det mesta: gängkriminaliteten (rika unga som knarkar som är problemet), den svenska migrationspolitiken ( ni ärvde en ohållbar migrationslagstiftning), ni satsar på välfärden (ändå saknas resurser, poliser, tillräcklig sjukvård). Det vill jag gärna ha ett svar på: Varför och hur?


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “Hur är det med lögnerna Stefan Löfven? 

 1. ulf

  Nämnas bör även den fullkomligt totala förlust av det lilla anseende som Sverige haft i omvärlden.Det är vad Löfven och hans pajas regering lyckats köra ned bortom bottennivån.Idag är Sverige ett avskräckande åtlöje i världen och våra grannländer håller distansen mot skjut och spränglandet med sitt mångkulturella inferno och ohämmade import av nya S väljare.Det går bra nu ! eller vad säger ministrarna och C ,L stödhjulen.Sverige blir bara tryggare och bättre.
  Lögnernas mästare lallar på i sedvanliga hjulspår och det går nu snabbt utför kanske för sent att stoppa förfallet som snart är fullständigt.
  Kom ihåg att Lööv,Löfvin och L ansåg att detta var det bästa alternativet för Sverige…………..förtroendet kan bara bli lägre för dessa svikarpartier.Mp i en klass för sig🙄🙄
  S behöver inte svenskarnas röster längre man har införskaffat en egen befolkning för detta ändamål och snart spelar det ingen roll hur vanliga svenska skattebetalare röstar.S har uppnått målet med bidragspolitiken,en egen köpt röstmassa.
  Givetvis påhejade av sina lögnaktiga svikare till stödpartier !

 2. Peter Kostin

  Under sina sista dagar före självmordet så var Hitler totalt verklighetsfrånvänd. Han skissade på strategier och anfallsplaner för fantasiarméer, planer för ockuperat område kort sagt han fantiserade om ett stor Tyskland. I själva verket var allt över. Ryssarna stod i utkanten av Berlin och de allierade närmade sig snabbt från väster. För mig så uppträder Löfvén i mångt och mycket i en fantasivärld precis som Hitler. Löfvén fantiserar om att han kan minska dödligheten i corona genom att låta fler dö i sjukdomen, han ska skydda de äldre genom att inte erbjuda sjukhusvård om de drabbas av corona. Han fantiserar om hur han och Sverige går före de andra nordiska länderna, de förstår inte lika mycket som svenska Stefan. Löfvén påminner mycket om Hitler, fantiserar om hur stort och mäktigt Sverige är och att alla andra länder ska se på oss med avund. Men fallet kommer att bli hårt för lögnaren Löfvén

 3. Lennart H

  Men sanningen lever. Bland Lövens vinklingar och lögnaktiga svärd
  lugn står hon med strålande pannan.
  Hon leder igenom den nattliga värld,
  och pekar alltjämt till en annan (SD).
  Det sanna är evigt: kring himmel och jord
  genljuda från släkte till släkte dess ord.
  (travestering av Tegners Det Eviga 2a strof)

  Sanningen är evig och vinner alltid i längden, liksom det Rätta och det Sköna.

  Frågan är hur länge vi behöver vänta? Jag börjar bli otålig nu när man dagligen upplever Sveriges förfall.

 4. Carl den 12

  Håller med och så länge vi har VPK styrd media som förvanskar och tar ifrån oss rätten till en rättvis bild utav nyhetsflödet, så kommer människor i allmänhet som inte har tagit till sig vilket allvarligt läge vi befinner oss i fortsätta eskalera.

  Calle tycker sig se hur fler börja vakna, men vi väntar på att många fler ska vakna som önskar att Sverige ska vara ett gott land att leva i🙏

Kommentarer är stängda.