Nyamko Sabuni (L): Svenska skattebetalare ska visa tacksamhet till företagare som plockar ut coronabidrag samtidigt som de tjänar hundratals miljoner

| 17 augusti, 2020

FOTO: WILLE ÖHGREN

“Regeringens bidragspaket till företagare som inte har tagit sitt eget buffertansvar under coronakrisen beräknas kosta skattebetalarna otroliga 188 miljarder kronor. I jämförelse med statsbudgeten är det mer pengar än vad staten satsar på sjukvården, försvaret, studiestöd och den regionala tillväxten tillsammans. Enligt en granskning som tidningen Arbetet har gjort visar det sig att många storföretag har tagit emot coronabidrag från staten samtidigt som dom har gjort hundratals miljoner i vinst. Enligt Liberalernas partiledare är det inte företagarna som ska visa tacksamhet gentemot skattebetalarna. Det är alla andra som står i tacksamhetsskuld till företagarna som har plockat ut mångmiljarder från statskassan. Det budskapet gav L-ledaren under sitt sommartal.

Under sommartalet gjorde Nyamko Sabuni ytterligare ett märkligt påstående. Trots att det är vanliga skattebetalare som betalar företagarnas coronabidrag och företagarna gör vinster påmervärdet som uppstår av löntagarnas arbete, anser Nyamko Sabuni att det är vanligt folk som ska visa tacksamhet gentemot företagarna.”

Aktuellt Fokus


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Nyamko Sabuni (L): Svenska skattebetalare ska visa tacksamhet till företagare som plockar ut coronabidrag samtidigt som de tjänar hundratals miljoner

 1. Carl den 12

  Precis som vi skattebetalare ska vara tacksamma, för allt annat vi inte önskar vara med och betala skatt för❗❗❗

  Calle önskar att dom procent vi betalar utav vår lön gick till kommunala ändamål som gynnar fler.
  Borde det inte finnas EU bidrag att söka för företagare, när vi redan har en pressad ekonomi❓❓❓
  Men, det är ju med närmare tanke bättre att stötta upp egenföretagare, än att vi är med och finansierar kriminella och människor som inte har för avsikt att arbeta och inte bidragit alls till samhället som nya svenskar.
  Det borde vara ett ekonomiskt brott❗❗❗

Kommentarer är stängda.