Skjutning i Fisksätra centrum, ett 20-tal tomhylsor av kaliber 9 millimeter hittade på platsen.

| 19 augusti, 2020

Vid 22.10-tiden larmades polisen till Fisksätra centrum, i Nacka kommun i Stockholm då det inkommit larm om att det skett en skjutning på platsen. När polisen kom till platsen så kunde de konstatera att det skett en skjutning. Enligt obekräftade uppgifter så ska polisen hittat närmare 20 hylsor av kaliber 9 mm på marken. De ska ha hittats på en gångbro och loftgång. Enligt polisen hade de stor polisnärvaro på platsen.
Polisens presstalesperson för Stockholmspolisen Åsa Wallentin sade vid 22.15: “Vi är på plats och kommer undersöka det här. Det finns en uppgift om att man har sett personer springa från en plats, men det är för tidigt att säga om det finns ett samband.”

Personer som var i området berättade att ljudet lät som upprepad automateld, att det hördes skrik och ljud från krossat glas. Vid 22.50 meddelar Åsa Wallentin att polisen fortfarande arbetade på platsen och sökte i området och pratar med vittne. Vid 6.30 på onsdagsmorgonen var avspärrningarna hävda men polisen meddelar att de ska vara på plats i området och arbeta med trygghetsskapande åtgärder.
Vakthavande befäl på Stockholmspolisen Sylvia Oldin sade på onsdagsmorgonen: “Jag har inga uppgifter om varken personskador eller fastighetsskador.”
Skjutningen rubriceras som grovt vapenbrott och en förundersökning om det har inletts.

https://www.expressen.se/nyheter/larm-om-skottlossning-i-fisksatra/?fbclid=IwAR2eVUA0t_PbnjOnelgmR49aeNtEhEmZFJpjg5-luRwmiyOVTbicjV5yfqE

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •