Sprängning vid port på innergård på Majorna i Göteborg

| 20 augusti, 2020

Vid 23.50 på onsdagskvällen så larmades polisen i Göteborg till ett flerfamiljshus i Majorna där det sprängts vid en port på en innergård. Enligt polisen är det en sprängladdning som detonerat men de vill inte vid ett-tiden under natten kommentera hur omfattande skadorna var. Dock ska den drabbade trappuppgången i flerfamiljshuset ha utrymts. Där finns också uppgifter från TT:s fotograf som säger att porten tycks ha sprängts sönder. Trots detta finns inga uppgifter om att någon människa ska ha blivit skadad.

Polisen tillkallade även Nationella bombskyddet till platsen och vid ett-tiden så kunde de konstatera att det inte fanns någon risk för ytterligare explosion på platsen samt så kunde de tillsammans med räddningstjänsten och polis konstatera att det inte fanns någon rasrisk på platsen. Under tiden från polisen och räddningstjänstens ankomst till två-tiden var innergården avspärrad men avspärrningarna minskade då och endast porten fortsattes vara avspärrad dör polisens tekniker arbetade med att säkra bevismaterial.

Strax innan sex på torsdagsmorgonen meddelar polisen att de avslutat arbetet på platsen.
Vakthavande befäl Jens Christiansen säger då också att det var en sprängladdning som orsakat explosionen men exakt vad det var vet teknikerna inte än.
Senare på torsdagsmorgonen säger Jens Christiansen att teknikerna nu inte tror det handlat om en handgranat utan snarare en sprängladdning som sprängts.

Det var flera som ringde och larmade om sprängningen enligt SOS. En av dessa säger till Göteborgs Tidning att den såg hur det blev ljust utanför fönstret samtidigt som denne såg en blå bil köra från platsen jättesnabbt. Men dessa uppgifter är inget som polisen kan bekräfta. De kan inte heller säga om där är någon på adressen som har koppling till brottsverksamhet eller är vittne till något brott. Sprängningen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen för brottet.

https://svt.se/nyheter/lokalt/vast/explosion-vid-lagenhetshus-goteborg
https://www.expressen.se/gt/larm-om-explosion-i-goteborg-lat-som-bomb/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •