14-årig flicka grovt misshandlad av jämnåriga flickor i Mora

| 22 augusti, 2020

Visst blir Sverige allt tryggare och säkrare för var dag som går?
Speciellt när man läser att en 14-årig flicka vid 21.50-tiden på fredagskvällen blivit utsatt för en grov misshandel i Mora. Misshandeln ska ha skett utanför en McDonalds-restaurang och ska ha utförts av två jämnåriga flickor. Enligt polisen ska den 14-åriga flickan fått ordentligt med stryk, så pass mycket att hon tappade medvetandet. Enligt polisen fick 14-åringen vård på platsen men kommer sannolikt även behöva sjukhusvård.

Polisen säger ska inga tillhyggen ha används vid misshandeln. Vad som föranlett misshandeln var under fredagskvällen inte känt, polisen har dock vittnen till brottet och de har upprättat en anmälan om grov misshandel mot de två utpekade flickorna. Dock hade polisen inte frihetsberövat någon under fredagskvällen, men enligt vakthavande befälet i region Bergslagen Thorbjörn Roos så kommer de att arbeta vidare med ärendet under lördagen och då kan det kanske bli tal om det.

https://www.expressen.se/nyheter/14-arig-flicka-misshandlad-vid-restaurang/
https://svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/tonarsflicka-grovt-misshandlad-i-mora