Johan Westerholm på Facebook: Ser att Sida nu börjat reagera på mina frågor till arkivet samt den press som Ranstorp, Carlbom och Expressen satt.

| 25 augusti, 2020

Och jag fick rätt. Det vittnar kvällens pressmeddelande från Sida om.

Jag har legat på Sida sedan igår morse för att bringa klarhet i Islamic Reliefs ställning.

Islamic Relief har inget avtal inom ramen för den strategiska partnerstrategin utan de ligger i ett separat spår utanför. Det vill säga även utanför regelverken som reglerar de strategiska partnernas åtaganden.

Men vad som är ännu mer pikant är att Islamic Relief Worldwide, IRW, lät meddela att hela den gamla styrelsen, inklusive Lamia El Amri (eller Elamri som det skrivs i Sverige) som till vardags är ordförande i Islamic Relief Sverige skulle avgå och inte ställa upp för omval.

Enligt IRW pressmedelande skulle ingen ur den gamla styrelsen ställa upp till omval efter The Times avslöjanden om antisemitiska sympatier i den verkställande ledningen samt glorifiering av terrororganisationen Hamas.

Men så blev det inte. Alls.

I den nya styrelsen för IRW så ingår Lamia El Amri. Men inte längre som ordförande vilket hon var enligt 2018 års redovisning. Ännu saknas 2019 års och det ser ut som UK Charity Comission hunnit uppdatera sina sidor och utan att spara den gamla informationen.

Ett rimligt antagande är att IRW endast bytte ut ordföranden och att El Amri fick kliva ner ett snäpp. Inte avgå som IRW lovade.

Fortsättning lär följa.

Johan Westerholm på Facebook 


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •