Mannen som sköts till döds på Lidingö var en tidigare grovt kriminell som nu arbetade med avhopparverksamhet.

| 25 augusti, 2020

Under måndagsförmiddagen sköts som PS redan skrivit om en 29-årig man ihjäl på Lidingö. Under måndagseftermiddagen kom där uppgifter om att mannen varit en tungt kriminellt belastad man med kopplingar till gängkriminaliteten i Järvaområdet. Detta ska han dock ha lämnat och han jobbade nu på på ett behandlingshem där han ska ha hjälpt till med avhopparverksamhet. Enligt uppgift ska han efter att han dömdes 2015 dömdes till tre och ett halvt år för ett rån tillsammans med de som nu sitter åtalade i Köpenhamn för mordet där ha ändrat sin livsstil.

Han ska därefter fått skyddade personuppgifter. Men där finns också motstridiga uppgifter om att mannen fortfarande hade kopplingar till sin gamla livsstil. Han ska dock enligt flera oberoende uppgifter ha arbetat på ett behandlingshem på Lidingö. Och han ska ha suttit i en bil tillhörande behandlingshemmet då han sköts.
En ur ledningen på behandlingshemmet säger: ”Jag kan bekräfta att vi haft en incident, men kan inte säga mer än så utan hänvisar till polisutredningen för mer information.”

Om detta mordet har med den upprensning och maktkamp som sedan en tid tillbaka skett bland de kriminella nätverken i Stockholm och som sedan juli kostat tre 20-åringar livet är inte känt men något som utreds av polisen. Polisen utreder också om den bil som strax innan klockan 14 på måndagseftermiddagen hittades i ett parkeringshus på Odenvägen har koppling till dödsskjutningen.
Per Fahlström på Stockholmspolisen säger: ”Det är saker som kommit fram i utredningen som tyder på att den silverfärgade Mazda är den bil som användes vid skjutningen.”

Bilen ska även genomgå en teknisk undersökning innan de kan med säkerhet säga att bilen användes i skjutningen. Ännu sent på måndagseftermiddagen hade polisen ingen misstänkt eller gripen för dödsskjutningen. Men enligt polisen så fortsätter arbetet med att söka efter mördaren/mördarna och även de trygghetsskapande åtgärder som polisen vidtog på måndagen. Polisen säger också att de tacksamt tar emot tips om skjutningen på Lidingö.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/skjutne-pa-lidingo-jobbade-med-avhoppare
https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/avliden-person-hittad-i-bil-pa-lidingo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •