Religiös S-rörelse till attack mot Världen idag efter avslöjande om deras nya muslimska ordförande

| 25 augusti, 2020

Socialdemokrater för tro och solidaritet, före detta Broderskapsrörelsen, har för första gången fått en muslimsk ordförande. Under förbundets kongress på lördagen valdes Sara Kukka-Salam till ny förbundsordförande efter Ulf Bjereld.

Samtidigt går förbundet till hårt angrepp mot Världen idag, efter förra veckans ledartext om rörelsen.

Som svar på denna ledartext skriver STS på Twitter:

”Idag skriver en liten radikal kristen tidning om att vi numera är sekulära samt muslimer. Och definitivt inte kristna. Dessa konservativa försök att lägga beslag på vad som är den enda ʼäkta tronʼ illustrerar bara varför vi behövs … Att konservativa försöker tillskriva oss diverse agendor är bara ett kvitto på att vi gör rätt, och att de har slut på argument. Generellt har progressiva kristna och progressiva muslimer mycket mer gemensamt och lättare att andas fritt i samma rum än när de/vi umgås med konservativa i den egna traditionen.”

Per Ewert tycker att STS reaktion på hans ledartext bara vittnar om en irritation över att bli granskad.

– Det är ganska märkligt i ett öppet samhälle. Min ledartext spekulerade inte ut ur tomma intet, utan citerade helt enkelt vad som formulerats på deras hemsida, i motioner och historiskt. De nämner inte att jag har fel i sak, men klistrar gärna etiketter på den som granskar, säger han.

– Socialdemokrater för tro och solidaritet är en maktfaktor i samhället, i partiet och i regeringen. Det ligger ett stort intresse i att granska vad de säger och vilka krafter som ligger till grund för Socialdemokraternas vägval, fortsätter han.

Världen Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •