Tino Sanandaji: Botten är inte nådd, utan hejd på elände vi ska vänja oss vid.

| 25 augusti, 2020

Senast innovation man kan läsa om är: “Kriminella upprättar vägspärrar i Angered”, en nyhet som skulle chockera normala länder men överhuvudtaget inte finns på SVTs framsida. 

Kanhända intervjuar stats-TV kriminologer med lämplig värdegrund som är villig att påstå att lura i tittare att detta är normalt, Sverige utan utomrättsliga vägspärrar är bara en idyll som aldrig existerat. 

Vi kan samtidigt läsa om socioekonomiska faktorers som i timmar torterade två pojkar: “Offren på kyrkogården våldtogs under natten. Två män – 18 respektive 21 år gamla – begärs häktade för överfallet på två offer vid en kyrkogård i Solna. De misstänks för människorov, våldtäkt, grov misshandel och grovt rån”

Brottsutvecklingen är inte bara ett politisk misslyckande, det är även en vetenskaplig då landets kriminologi håller låg nivå och domineras av ideologisk aktivism, så att rådande diskurs bland akademiker är att gängvåldet kanske har minskat! 

”Expressens politikexpert Jenny Madestam, statsvetare vid Södertörns högskola, anser att svaren [i Sifo] speglar den allmänna debatten om gängbrottsligheten och en ganska mörk bild av samhällsutvecklingen. – Sedan tvistar forskarna om hur utbredningen faktiskt ser ut, om det har ökat eller minskat”

I början av 90-talet hade Sverige i snitt 4 skjutmord i gängmiljö, vilket ökat till ca 40 per år, hitintills i år 24 redan. Att svenska kriminologer “tvistar” om det är en ökning eller minskning visar att de är inkompetenta och olämpliga för sitt uppdrag. Nedan fler rubriker våra faktaresistenta kriminologer kan tvista om, bara idag och bara från Göteborg. 

• Två män gripna efter slagsmål med knivar

• Man rånad i sitt hem – blev nedslagen och fastbunden

• Två gripna efter knivrån 

• Efter tre skottlossningar inom loppet av 12 dagar och bilbränder i både Biskopsgården och Backa har polisen fattat beslut om att inleda en så kallad särskild händelse

Tino Sanandaji på Facebook


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •