”Tror ni oss inte är det ert problem” 

| 25 augusti, 2020

”Maskerade och kriminella personer som upprättar egna vägspärrar i bostadsområden. Det är ett av inslagen i den nya, uppblossade gängkonflikt – över stora delar av Göteborg – som rasar mellan de kriminella nätverken Backagänget och delar av släkten Ali Khan”, skriver Expressen. ”– Vi räknar med att det kan smälla igen precis när som helst och nästan var som helst”, säger en polis till tidningen. 

Det behöver inte vara så här säger våra politiker. Det går att förändra men det kommer kräva politisk beslutsamhet mot de kriminella. https://twitter.com/johanforssell/status/1298286022816600065?s=21

Förvisso är det så men faktum är att svensk politik bara pratar och får väldigt lite gjort. När ska oppositionen visa folket att de inte accepterar regeringens oförmåga att hantera den negativa utvecklingen? 

Oppositionen är lika skyldig till det förfall som skapats i samhället och den otrygghet medborgarna tvingas leva med. Varför sitter de och väntar på nästa val när samhället är i fritt fall utan styrning alls? Varför får ingen traumatisk händelse i samhället dem att agera? Det närmsta agerande vi kommer är uttalanden i sociala medier om hur oacceptabelt det är och att man måste bli tuffare mot kriminella. Har dessa uttalanden lett till någon förändring/förbättring? Nej. Tvärtom accelererar kriminaliteten och otryggheten. 

Så vad göra? Det duger inte längre att våra politiker twittrar självklarheter. Om inget händer har vi två långa och svåra år framför oss till valet. För det är väl det alla väntar på, valet? 

Ändå finns hoppet hos många väljare. Att politikerna kommer agera skyndsamt. Om inte, är jag rädd för att det kommer ta en ände med förskräckelse när den enskilde medborgaren tillsist får nog och tappar tålamodet.

År 2016 skrev Ledarsidorna.se om den växande otryggheten och om oroligheter i Sverige. Och om samtalen med Libanon. Framför allt var det ett råd, som många ryggar för, som skulle vidarebefordras till våra politiker. Ledarsidorna skrev:

”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa. Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande. Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”. https://ledarsidorna.se/2016/05/ett-rad/

Svensk politik lyssnade inte på det råd de fick. Det ser vi resultatet av nu. Är vi nu framme vi att det råd som gavs till oss är det ända som finns kvar? 

https://www.expressen.se/gt/krim/slaktnatverket-ali-kahn-i-ny-blodig-gangkonflikt/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •