Man hittad skadad i centrala Göteborg, förklarades dös på sjukhus någon timme senare

| 27 augusti, 2020

Vid 21.45 på onsdagskvällen larmades polis och ambulans till Heden i centrala Göteborg då en förbipasserande hade hittat en skadad man på platsen. Initialt meddelade polisen att mannen hade skottskador men efter att mannen född 1993 dött vid midnatt så drog de tillbaka detta påstående då det på platsen där han påträffades inte fans spår efter någon skjutning eller några tomhylsor. Polisen rubricerar dock händelsen som mord alternativt dråp och har startat en förundersökning om detta.

Polisen kan inte heller i nuläget se någon koppling till gängkriminaliteten. Polisen har under natten hållit platsen där mannen hittades avspärrad och har under tiden gjort en teknisk undersökning av platsen. Polisen har även talat med folk som var på platsen, som bevittnat händelsen eller gjort andra iakttagelser från platsen. Polisen säger också att dr kommer att knacka dörr på de närmaste adressens vid vid Södra vägen där mannen hittades. Men om detta gjordes under natten eller kommer att göras under torsdagen framgår inte av artiklarna.

https://www.expressen.se/gt/skadad-man-hittad-polisen-utreder-mordforsok/
https://svt.se/nyheter/lokalt/vast/misstankt-mordforsok-vid-heden

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •