Ny skjutning i Rissne i Sundbyberg

| 28 augusti, 2020

Strax efter midnatt natten mot fredagen så larmade flera om att de hört skottlossning i Rissne i Sundbybergs kommun. Polisen ryckte ut och när de kom till platsen så hittade de spår efter en skjutning på en gångväg. Där hittades tomhylsor men inga spår efter någon skadad person eller egendom. Platsen spärrades av och polisens tekniker ska enligt uppgift ha undersökt platsen under natten.
En reflektion från min sida är att det råder ett krigstillstånd på flera håll i Sverige.

Kriminella skjuter på varandra utan en tanke på att de kan skada oskyldiga människor på platserna. De har ingen respekt och inget omdöme om att de inte bara kan skada varandra utan att de även kan ödelägga oskyldiga människors liv. Och vad hör man från de regerandes håll, inte mycket. När de uttalar sig så påstår de bara att Sverige aldrig haft så många poliser som de har nu och att de ska ta krafttag mot den organiserade brottsligheten.
Men mörks det av, blir det tryggare och säkrare att vistas ute på de orterna som det skjuts mest?

Nä, inte när man hör röster därifrån. Då känns det inte enligt dem som bor där ett dugg tryggare eller säkrare. De säger snarare att de funderar på att flytta från dessa orter, till vad de tror är säkrare ställen. Men fortsätter denna utveckling som nu pågått i tio-tjugo år så finns det snart inga sådana trygga och säkra orter kvar. För kriminaliteten sprider sig som en löpeld i Sverige som styrts och styrs av politiker som tror att saft och bullar löser alla problem hos de kriminella.
Man frågar sig när dessa ska inse att det inte löser något alls och det enda som kan lösa detta problem är hårdare straff.

https://www.expressen.se/nyheter/skott-avlossade-i-rissne-tomhylsor-hittade/
https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/larm-om-smallar-i-rissne-misstankt-skottlossning

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •