Jan Lindberg: SVERIGES VÄG MOT KATASTROFEN

| 29 augusti, 2020

Malmö brinner

“Så kan ett fantastiskt land med många goda människor förstöras av inbördeskrig” 

Ja, så börjar Anders Ståls artikel från 2008 som är minst lika aktuell idag, om inte mer. Har ni inte redan läst den så rekommenderar jag det. Likheterna är slående. 

Hur är det möjligt att ett så fantastiskt land med så många goda människor kan begå detta kollektiva självmord fortsätter han. 

Frågan är självklart befogad då vi själva i vårt trygga Sverige blint och utan motstånd låter vänsterkrafterna fösa oss in i ett liknande scenario. En väg som mycket väl kan leda oss till en katastrof långt bortom vår fattningsförmåga. 

Anders kunde hitta sex förhållanden som skapade förutsättningar för den libanesiska undergången, sex faktorer som sakta men obehaglig säkert i stigande utsträckning gäller även oss.

1. Svaga gemensamma nationella värderingar.

2. Svag nationell krigsmakt.

3. Svag nationell polismakt.

4. Extremt god tillgång till vapen.

5. Stor tillgång till droger – alkohol till kristna, hasch till muslimer.

6. Känsla av vanmakt i befolkningen:

Libanon, ett litet men framgångsrikt land som plötsligt fick ta emot ett stort antal migranter med helt annan kultur och värderingar. Precis som i Sverige. 

Motsättningarna mellan muslimer och kristna ledde sen till inbördeskrig och man kan med fog fråga sig om vi är på samma väg? 

De senaste årens händelser har aktualiserat frågeställningen. Utvecklingen i samhället eskalerar och går nu i en hisnande fart. 

2022 ställer partiet Nyans, med muslimska förtecken, upp i valet och ni kan föreställa er deras maktfaktor om alla muslimer röstar på dem. 

Med uppkomsten av politisk islam i Sverige är vi inne på en mycket farlig väg. När förortsgängen börjar organisera sig och får en mer politisk-religiös profil är vi illa ute. 

Dessutom, med nuvarande invandring kommer 30 procent av alla som bor i Sverige att vara muslimer år 2050, förutspår flera undersökningsinstitut. 

Den senaste tidens händelser i Sverige vittnar redan om att vi är i ett tillstånd av lågintensivt krig och händelser som de som pågår i Malmö nu kan vara gnistan till nästa fas. 

Det är när motsättningarna inte längre kan lösas med ord som risken för en upptrappning ökar och då kan katastrofen vara riktigt nära. 

Då sätts demokratin ur spel och vårt land närmar sig avgrunden.

Jan Lindberg

Aftonbladet


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •