Bilbränderna sprider sig, natten till söndagen var det Tureborg i Uddevalla som stod för bilbränderna

| 30 augusti, 2020

Visst känns det väl som om Sverige blir tryggare och säkrare för var dag som går, eller hur?
Speciellt när man läser medias rubriker om vad som händer i landet, när man läser om att bilar fortsätter brinna på olika håll i Sverige nästan dagligen. Som det gjorde vid 1.30-tiden natten mot söndagen då det var Tureborg i Uddevallas tur att hamna på denna dystra lista av bilbränningar.
Enligt jourhavande förundersökningsledare Lars Ström så var det tre bilar som brann.

Han säger att det var någon som tänt eld på en bil och sedan har elden spridit sig till ytterligare två andra bilar. Enligt polisen så ska ett vittne på platsen sett en mörkklädd man springa från platsen. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand i ärendet.
Nu så frågar jag mig varför polisen inte upprättar anmälan som ger ett ordentligt straff i dessa anmälningar?
För en brand är ju ändå en brand, det är inte en sönderslagen gatlykta eller att någon klottrat på en vägg som också klassas som skadegörelse.

För polisen och lagstiftarna borde förstå vid detta laget att dessa straff som domstolarna utdömer vid bilbränder inte motsvarar skadan bränderna åsamkar dem dom blir utsatta för dem. Jag menar att varje sådan brand är en terrorhandling mot dem som blir utsatta och att straffen skulle motsvara en sådan straffbedömning. Kanske då så skulle det bli slut på alla dessa bilbränder som härjar runt om i Sverige, kanske då skulle dessa bilbrännare inse att om de blir tagna så väntar de ett långt straff bakom galler och inte som nu en smäll över fingrarna och saft och bullar.

https://www.expressen.se/gt/bilar-i-brand-i-natt-man-sprang-fran-platsen/

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •