INSÄNDARE. Mats Aberg: Goda råd till Löfven och Tegnell för att rädda Sverigebilden!

| 30 augusti, 2020

Det är mörka moln på himlen för Sverigebilden då The New York Times beskriver oss som ”ett parialand” och The Guardian kallar vår coronahantering för en ”dödlig galenskap”, samt franska Le Monde säger att ”vi har rykte om oss att offra våra äldre”. Nobelpristagaren Paul Krugman twittrade att Sveriges ”flockimmunitetsstrategi” inte renderat annat än ”en massa döda svenskar”.

Hur kan vi rädda Sverigebilden? Bäst gör vi genom att ytterligare förstärka och finslipa den ingångna linjen, nämligen att:

*Kritisera hårt hur andra länder har lyckats begränsa smittan och antalet döda, i syfte att rikta bort uppmärksamheten från den svenska strategin, samt våra rekordhöga dödstal per capita.

*Fortsätt beskylla omvärlden för att vara galen och upprepa mantrat: ”Sverige är bäst i världen” vid varje möjligt tillfälle.

*Hävda att endast den svenska ”framgångssagan” vilar på vetenskapliga grunder, samt att omvärldens experter är ett gäng okunniga klåpare.

*Om smittan ökar igen i höst skyll på otur och poängtera att vi gjort allt vi har kunnat, samt iterera tricket med fördröjda nedåtgående kurvor som svenskarna ändå inte ser igenom.

*Vägra förändra strategin trots att nya kunskaper och forskning om viruset tillkommer.

*Strunta i och mörklägg patienter som är långtidssjuka och deras komplikationer. Meddela publikt att alla dessa personer är inbillningssjuka latmaskar.

*Undvik all kommunikation som kan bli offentlig, exempelvis e-mail som kan avslöja den verkliga strategin att smitta så många som möjligt för att uppnå flockimmunitet.

*Hemligstämpla alla mötesprotokoll så att ingen j-vel kan få reda på något om den cyniska strategin och det vansinniga experimentet FHM genomfört med svenskarnas liv som insats.

*Fortsätt argumentera emot allt som kan stoppa smittspridningen och därigenom förhindra målet med flockimmunitet, som exempelvis munskydd och smittspårning. Flocken är ändå för dum att förstå hur de ska hantera munskydden och inte tillräckligt smarta att genomskåda det snömos FHM propagerar ut.

*Skyll de höga dödstalen på äldreboendena och på kommunerna, samt på utrikesfödd personal som inte behärskar svenska.

*Om allt annat misslyckas tala om det ”gemensamma ansvaret” och skyll allting på befolkningen.

Lycka till med Sverigebilden bästa vänner!

Mats Aberg


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “INSÄNDARE. Mats Aberg: Goda råd till Löfven och Tegnell för att rädda Sverigebilden!

 1. Carl den 12

  Folk har fått lämna sin post för mindre och att dessa två män har kvar sina arbeten, säger en hel del om hur dom blir uppbackade utav kollegor?

  Calle tror på rätt man, på rätt plats och Anders och Stefan saknar all trovärdighet❗❗❗

Kommentarer är stängda.