Doku: ”The Beatles” inför rätta för filmade IS-mord

| 31 augusti, 2020

Mohammed Emwazi, aka “Jihadi John”. Bild: Ur IS propagandafilm

“För närvarande pågår flera rättsprocesser i USA och Storbritannien mot islamistiska extremister som anses ha deltagit i uppmärksammade våldsdåd. Terrorforskaren Hans Brun går igenom fallen.

Terrorism och terrorattacker får så gott som alltid mycket stort massmedialt utrymme, i synnerhet om offren är västerlänningar. Det är däremot inte lika vanligt att det rättsliga efterspelet ges lika mycket utrymme. Rättvisans kvarnar mal långsamt men målmedvetet och genererar sällan stora och högljudda rubriker. Det kan därför vara befogat att redogöra för inte mindre än tre vitt skilda rättsprocesser som för närvarande pågår i USA och Storbritannien. Dessa processer avser den ökända kvartetten kända under öknamnet ”the Beatles”, en av de bröder som var inblandade i attacken mot Boston Maraton 2013 samt en rättegång avseende bombdådet i Manchester 2017.”

Läs i Doku


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •