Johan Westerholm: Regeringen vill reglera statsbidragen – Det bidragsindustriella komplexet gör motstånd

| 31 augusti, 2020

Rosenbad. Foto: Flickr

Efter snart drygt två år ser regeringen ut att börja regleringen av statens stöd till civilsamhället. Men regleringen kommer inte gå smärtfritt. Starka krafter såsom Forum Syd och Islamic Relief är starkt kritiska till de utredningsförslag som lagts.

Offentlig finansiering av civilsamhället är i praktiken uteslutande en svensk företeelse. Ordet civilsamhälle kommer från engelskans ”Civil society” och berör den sektor där människor på frivillig basis sluter sig samman och för att stötta samhället på frivillig väg. De gör det utan kostnad som en form av frivilligt välgörenhetsarbete.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •