Ny skolbrand denna gången i Skillingaryd i Vaggeryds kommun

| 31 augusti, 2020

Skolbränderna fortsätter i oförminskad takt. Idag var det åter dags, denna gången på Fågelforsskolan i Skillingaryd i Vaggeryds kommun. Larmet inkom till räddningstjänsten vid 14-tiden, och det gällde att det rök från skolans tak. När räddningstjänsten kom till platsen så konstaterade de att det det brann i takkonstruktionen. Och det jobbar nu ett 40-tal brandmän från sex stationer med att släcka branden. Enligt uppgift så evakuerades skolan ganska snabbt och var strax före klockan 15 utrymd på både elever och personal.
Sofia Merkert vid räddningstjänsten i Jönköping säger: “Ingen ska vara skadad. En vuxen har fått i sig lite rök men det är ingen större fara.”

Polisen är också på plats vid skolan. Enligt uppgift var de på gång att spärra av skolan för teknisk undersökning vid 15-tiden. De har också startat en förundersökning angående mordbrand. Vid 15.20 meddelar Sofia Merkert att branden nu har kunnat dämpas och begränsas. Men det brinner fortfarande, räddningstjänsten ska senare undersöka hela skolbyggnaden för att se om det finns några glödbränder, om branden har tagit sig vidare på något sätt eller om det bara är takkonstruktionen som eldhärjats.

https://www.expressen.se/gt/brand-i-skola-elever-och-personal-evakuerade/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Ny skolbrand denna gången i Skillingaryd i Vaggeryds kommun

  1. ulf

    det lågintensiva kriget mot sverige och svensk utbildning och kultur fortgår i oförminskad styrka……….? målet är väl inga fungerande otrogna skolor.

Kommentarer är stängda.