Skjutning i Smedby i Upplands Väsby, målsägaren återfanns senare i Tureberg i Sollentuna

| 31 augusti, 2020

Vid 21.15 på söndagskvällen så larmades polisen till en skjutning i Smedby i Upplands Väsby vilket Henrik Lilja Rönnquist rapporterade kort om i går.
Jag skriver lite utförligare om händelsen nu när fler uppgifter kommit fram.
Enligt Ola Österling vid Stockholmspolisen så hittade polisen snabbt platsen. Men de hittade ingen målsägare på platsen, denna hittades först efter en halv timme i grannkommunen Sollentuna. Hur mannen tagit sig dit är inte helt klart men en hypotes polisen arbetar efter är att han transporterats dit av andra.

För att ta sig den biten, som är relativt lång behöver man ha hjälp. Mannen som var livshotande skadad när han hittades fördes till sjukhus med ambulans. Under tiden polisen sökte efter den skadade mannen spärrades brottsplatsen av och de påbörjade spårningen efter gärningsmännen. Polisen startade också en teknisk undersökning av brottsplatsen. De spärrade även av platsen där målsägaren återfanns och startade även där en teknisk undersökning. Vid 23-tiden på söndagskvällen meddelade polisen att de gripit två personer misstänkta för mordförsök.

Enligt uppgifter i Aftonbladet ska flera vittnen ha sett hur en person bars iväg strax efter skjutningen. Aftonbladet skriver också att det ska ha återfunnits tomhylsor på platsen där skjutningen ägde rum. Enligt uppgifter från polisen ska läget stabiliserat sig under natten till måndagen för den skottskadade mannen.
Polisens presstalesperson i region Stockholm Mats Eriksson sade till TT i morse: “Han lever och läget är stabilt så vi får hoppas att det fortsätter så.”

https://www.expressen.se/nyheter/larm-om-skottlossning-3/
https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/en-allvarligt-skadad-efter-skottlossning

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •