39-årig man dömd för hedersrelaterat våld mot sina barn, bland annat för att begärt oskuldskontroll av sin 14-åriga dotter.

| 1 september, 2020

I en hedersrelaterad rättegång han en fyrabarnsfar nu dömts till ett och ett halvt år fängelse i Kristianstads tingsrätt. Detta efter att han ska ha begärt en oskuldskontroll på sin 14-åriga dotter. Den nu dömda mannen är 39 år och var tidigare helt okänd av polisen. Men under 2019 och 2020 har han satt skräck i sin familj. Enligt tingsrättens uppgifter kunde det räcka med rena bagateller för att fyrabarnsfadern skulle få vredesutbrott. Mannens 11 åriga dotter fick känna av det då hon installerat Tik Tok på sin mobiltelefon. Enligt domen ska då 11-åringen fått stryk.

Även den 13-åriga brodern fick utstå våldet från sin fader då han kom hem från skolan med enligt fadern allt för dåliga betyg. Enligt domen ska han då blivit slagen av fadern med ett skohorn. Men värst utsatt blev den 14-åriga dottern. När fadern undersökte flickans mobiltelefon så upptäckte han en konversation mellan flicka och två pojkar. Och han blev rasande över detta. Enligt domen så ska han då ha gett flera örfilar, men även sparkat flickan i magen så att hon fick svårt att andas.

Efter detta så ska mannen tagit med dottern i en bil till en vårdcentral där han ville en oskuldskontroll skulle ske. Han ringde till vårdcentralen medan de var på väg dit och försökte boka tid. Han ska även under färden sagt till dottern att han på grund av att hon haft kontakt med pojkarna skulle ta henne till Irak och döda henne eller låta hans släktingar få döda henne. Samt att hon inte längre var hans dotter. Detta ska ha hänt i maj 2020 och ska lett till en orosanmälan hos socialtjänsten vilket ledde till att barnen omhändertogs och fick skyddat boende.

Det ledde också till att en polisanmälan mot mannen gjordes. Polisen grep mannen och han har suttit frihetsberövad sedan den 13 maj. Barnen har sedan fadern frihetsberövades berättat om hur fadern disciplinerat och bestraffat dem, men mannens hustru och barnens mor har inte velat mot maken. Hon hävdar att det som barnen berättat har hon inte sett eller hört. Och enligt henne ska mannen under alla bara fått ett lättare slag och detta ska han enligt henne bett om ursäkt för. Men Kristianstads tingsrätt tror inte på detta.

Den anser det bevisat att 39-åringen gjort sig skyldig till misshandel och grov fridskränkning och dömer honom till 18 månaders fängelse.
Han ska även betala skadestånd till sina barn, 20 000 kronor vardera till elvaåringen och 13-åringen, och 30 000 kronor till äldsta dottern. Enligt tingsrätten ska familjens yngsta barn inte ha drabbats av pappans ilska eller våld.
Nu frågar jag mig varför inte hustrun och barnens mor inte också dömdes i denna rättegång för att inte ha skyddat barnen på ett adekvat sätt?

Jag frågar mig också varför rätten inte dömer mannen till ett ordentligt skadestånd för de kränkningar han gjort barnen och framförallt varför han inte döms till utvisning efter avtjänat fängelsestraff?
För inte tror väl rätten att han kommer att ändra sitt beteende under fängelsetiden eller att han inte försöker söka upp sina barn för att bestraffa dem för det de sagt i förundersökningen eller under rättegången?

Man får bara hoppas att barnen satts på ett så pass skyddat boende att de kan undkomma fadern efter att han släpps fri om 18 månader eller tidigare med tanke på halvtidsfrigivningen av kriminella här i Sverige. Man får också hoppas att parets yngsta barn slipper bli uppfostrad på samma vis som de övriga tre. Men det är nog något man bara kan hoppas på i detta fallet…
Detta rättsfall visat ändå att något håller på att hända i Sverige, det visar att rättsstaten ändå börjar ta hedersvåldet på lite större allvar än vad det gjordes för bara några få år sen då det behövde gå till mord innan någon reagerade.

https://www.expressen.se/kvallsposten/pappa-forsokte-kolla-14-arig-dotters-oskuld/

2 tankar på “39-årig man dömd för hedersrelaterat våld mot sina barn, bland annat för att begärt oskuldskontroll av sin 14-åriga dotter.

  1. Ann-Charlott

    Oj oj oj idag har orden hoppat runt i flera av era inlägg.

  2. Carl den 12

    Och här har vi en sk far som har förbrukat all sin rätt att vara just far, vilket är förkastligt?.

    Calle undrar varför människor skaffar barn på barn som saknar förmågan, att ta hand om barn på ett föredömligt sätt?

Kommentarer är stängda.