Dagens Industri: Rikspolischefens unika vädjan är ett rikslarm

| 1 september, 2020

ORDNINGSMAKT. Rikspolischefen Anders Thornberg vill ha hela samhällets uppbackning i kampen mot gängen. Det blir svårt när han knappt har regeringen bakom sig.Foto:Jonas Ekströmer/TT

“Efter en ovanligt våldsam vecka gjorde Rikspolischefen Anders Thornberg i lördags eftermiddag en ovanlig publicering på Polisens hemsida. Under rubriken ”Våldsutvecklingen är synnerligen allvarlig” begick han något som liknar ett nödrop på hjälp.

Han pekade på sensommarens nya mord i Stockholmsområdet, på de kriminella gängens maktdemonstrationer i Göteborg och upploppen i Malmö där flera poliser blev skadade och han vädjade om att samhället nu sluter upp bakom polisen. Han skrev att ”allt från kommuntjänstemän och civilsamhälle till rättsvårdande myndigheter och inte minst allmänheten behöver fokusera för att möta nuläget” och att ”de kriminella behöver försvinna från våra gator” samt att ”samhället kraftsamlar för att det inte fylls på och att fler unga män rekryteras in i kriminalitet”.”


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Dagens Industri: Rikspolischefens unika vädjan är ett rikslarm

 1. Carl den 12

  Det här var det bästa man hört på länge, att vi gemensamt tillsammans bör reagera och agera♥

  Calle Von Sorgsen som tyvärr bor i GöteBorg, där det finns önskemål om att drogerna ska flöda och att dom kriminella springpojkarna ska göra arbetet åt fega aktörer, som styr och ställer med denna stad är tveksam till att människor med sin politiska prestige inte kan ta till sig budskap?
  I ett tidigare inlägg ang om staten ska hjälpa och stötta exempelvis småföretagare i Coronatider.
  Så bör småföretagare kollas upp, så dom inte bedriver kriminell, politisk sidoverksamhet?
  Finns inte tid för granskning och pengar måste betalas ut för att rädda företag.
  Skulle det visa sig att våra pengar(IGEN)varit med och finansierat kriminalitet, så ska pengarna krävas tillbaka till skattebetalarna❗❗❗
  Våra föräldrar och förfäder hade ALDRIG arbetat så hårt för att vi barn och barnbarn skulle växa upp i det här samhället där kriminella gynnas?
  Eller vad tycker du Stefan och övriga politiker på Rosenbad som bara leker med våra skattepengar, våra liv och framtid?❓?❓?❓
  Har själv inga barn(tack gode Gud för det)men vore det inte föredömligt att vår nästa stadsminister har egna barn?
  Menar inte att det behöver betyda något appropå en människas beskyddarinstinkt, men jag ser verkligen ingen som helst KärLek och Respekt ifrån våran nuvarande ledare?
  Annat var det med Göran♥som var sig själv, den sista Ledaren av SocialDemokraterna?

 2. ulf

  ett par tusen inhyrda marinkårssoldater från USA borde räcka för att rensa upp de värsta kriminella.Löfven och Johansson får väl be president Trump på sina bara knän och samtidigt be om ursäkt.
  ” Hjälp oss ! Hjälp oss !! har vi ju hört förut??Är det Löfven som man tror skall finna kraft och intelligens för att hjälpa…….
  Pizza eller saft och bulle verkar ju inte hjälpa heller ?? Eller vad säger du Morgan Johansson nu när Arabiska Partiet eldar upp svenska lagböcker,det går bra va ??
  Hårt skall med hårt förgöras,detta veka impotenta daltande förlöjligar Sverige och oss svenskar.

 3. Carl den 12

  Ulf ?
  Hahaha?

  Donald är så galen, att han går med på det och betalar för insatsen själv, då han gillar att få rätt angående vad som händer i Sverige.

  Calle är helt fascinerad över hur gubbarna fortfarande kan sitta kvar på sina uppdrag och inte gör någonting som vanligt.
  Annat är det med dom som arbetar ute i verkligheten och återigen, Sveriges regering är ingenting utan oss som arbetar och betalar skatt.
  Mitt skräck eller räddning scenario, är att våra närmaste grannländer?????? blir rabiata på Sverige och gör en gemensam insats för att sträcka upp oss.
  Tyvärr blir ju våra kära grannländer påverkade utav kriminaliteten som växer sig starkare här?
  Vem önskar bo granne med ett kriminellt Mecka❓❓❓

Kommentarer är stängda.