EXKLUSIV INTERVJU MED KRAR AL-HAMEDE, GRUNDARE AV ARABISKA PARTIET: Sverigedemokraterna har hjärnskador och Kristdemokraterna är ett misslyckat parti

| 1 september, 2020

ProjektSanning har med anledning av det Arabiska partiets (AP) uttalanden om att SD-väljare är biologiskt “dumma” och att svenska medborgare som inte “gillar” mångkultur kan säga upp sitt medborgarskap och flytta, varit i kontakt med partiet. Vi gjorde samtidigt en längre intervju med grundaren Krar Al-hamede. (Ni kan läsa hela oredigerade intervjun här)

Krar Al-hamede är 33 år, född i en stad som ligger i södra Irak och han studerar sitt sista år maskiningenjör vid Malmö universitet. Al-hamede finns i straffregistret, det frågade vi honom mer om: “Är det inte svårt att kombinera med att vara politiker och leda ett parti i Sverige. Ser du inga hinder med det?” Al-hamede är dömd för flera brott, ökänt vilka. Al-hamede svarar undvikande med att hänvisa till “att många SD-politiker är dömda för brott och sitter i riksdagen” (han nämner inte alls att dömda brottslingar finns i de flesta partier) 

AP gick i veckan ut på sin Facebook och sa att SD-väljare har sämre förmåga till att inhämta kunskap. Vi ville såklart veta mer om det och frågade: Vilken undersökning grundar ni påståendet om att SD-are har problem med inhämtningsprocessen till hjärnan? Varför drabbas just SD-are av denna hjärnskada i större utsträckning än andra svenska medborgare? Al-hamede säger att de utifrån att se en mängd kommentarer på nätet av SD-are, avgjort saken, med de menar han araber. Även hur SD-are uppträder.   

Det finns ett talesätt: att kasta sten i ett glashus som passar väldigt bra här. AP:s mycket oseriösa påstående om att SD-are skulle ha sämre förmåga till kunskapsinhämtning är inte så mycket en smutskampanj som ett försök att flytta debatten från partites egen människosyn och politiska åsikt. AP vill såklart också försöka rida på vågen av att tala illa om SD och dess väljare istället för att diskutera SD:s politik. 

AP skriver en hel del om Socialdemokraternas och Moderaternas politik på sin hemsida men inte så mycket Kristdemokraterna. Vi frågade mer om det: Hur ställer ni er till KD? Al-hamede säger att AP inte vill blanda religion och politik. Han menar att det är fel eftersom tro varierar från person till person. “Vi vill att så många religioner och oliktänkande angående livets mening skall vara kompatibla med varandra inom samma land därför skall lagar stiftas på kunskap och erfarenhet. Vi ser alltså kristdemokraternas politik som misslyckad i slut änden och passar inte in i ett modernt samhälle.” Al-hamene säger också att de vill att Sverige ska vara sekulärt och ha respekt för allas olika religioner. De är emot böneutrop men säger samtidigt att frågan om böneutrop bör studeras närmare, möjligen skulle böneutropet “konvertera ett liknande signaler som kyrkan”, fortsätter han. 

Vi frågade mer om deras uttalande på Facebook om att svenskar som inte “gillar” mångkultur kan säga upp sitt medborgarskap och flytta någon annanstans. “Är inte det lite hårt undrade vi”? Det är trots allt svenskarnas fädernesland med allt vad det innebär. 

Al-hamene menar att Sverige förändrats så pass mycket att det inte längre går att blicka tillbaka och sträva efter det som fanns innan invandringen, att de anser att kommer leda till ett fördärv av samhället. Han säger att de ser tydliga tecken på att många högerextrema grupper vinner mark i Sverige, som vill ta tillbaka Sverige till 60-70 talen (vilka de högerextrema grupper är nämner han inte). Det är därför vi har utanförskap, brist på gemenskap och oro inför framtiden, fortsätter Al-hamene, framför allt i utsatta områden. Det medför naturligtvis våld menar han. 

Om mångfalden säger Al-hamene att AP anser att varje land är ett geografiskt område där inte någon “direkt koppling (mellan) folkslaget existerar.” Det utesluter såväl mångfald som integration, eftersom mångfald bygger på att samexistera över gränserna så hur den mångfald AP pratar om ska fungera är svårt att förstå. Det synsättet stärker väl snarare framväxten av parallella samhällen? 

Slutligen ville veta mer om hur AP ställer sig till Lars Vilks, Dan park, och att bränna Koranen.  Al-hamene säger att de som parti tycker det är “ok att provocera inom rimliga gränser”, att även muslimer ska repsktera yttrandefriheten men han säger också att det inte tycker det är “okej att bränna något verk och absolut inte ett religiöst”. Men om man nu måste så ska bränna Koranen eller något annat religiöst verk ske på en “plats som inte innebär uppvigling till våld.” 

Vad ska man tycka egentligen? Det är svårt att få något grepp om AP:s politik samtidigt är de väldigt öppna med sina åsikter och ståndpunkter. De är villiga att låta sig intervjuas och svara på frågor, vilket är bra. Det är så vi kommer lära känna detta nya parti och deras politik 

Nog förstår vi att de vill locka sina väljare (araber) invandrargrupper, muslimer, radikala liberaler och dem som försvarar mångkulturen även då den visar upp sitt fula tryne. Men det de säger känns flytande och undvikande. Att attackera svenska skattebetalare och tidigare generationer av svenskar som byggt landet, är varken sekulärt eller visar upp en förståelse för svenskarna historia. Samtidigt kan vi förstå tanken bakom att Sverige förändrats så mycket att det land vi en gång var inte finns längre. I det har de helt rätt. Sverige så som många känner igen det, finns inte längre men det betyder inte nödvändigtvis att man ska ge upp det landet. 

Sedan kan man med rätta ifrågasätta partiets människosyn. Om man som parti har inställningen att SD-väljare är biologiskt betingade eller har någon slags hjärnskada som försvårar kunskapsinhämtningen, har man gått över anständighetens gräns. 

Att vår så kallade humanitära stormakt, välgörenhetslandet Sverige, som inte bara vill vara hela världens moralväktare utan även ett föredöme beträffande invandringen, genomgått så stora negativa sociala och kulturella förändringar just på grund av den ansvarslösa invandringen vilket i sin tur bidragit till en mångkultur som faktiskt inte fungerar, har inget med svenskar som kritiserar just det att göra.

Exakt på vilket sätt skulle integrationen underlättas av att kasta ut svenskar? Skulle det lösa den grova kriminaliteten, hedersvåldet, förnedringsrånen, våldtäkterna, skjutningarna, omöjligheten att bränna Koranen? Arbetslösheten? De dåliga skolresultaten? Kriserna inom polis och sjukvård? Nog har Sverige som många av oss minns det försvunnit men det betyder inte att vi ska acceptera det land som nu håller på att växa fram, tvärtom.

Vad de säger är de vill avskaffa integration som politiskt mål och att den ska ersättas med en utrensning av svenskar som kritiserar mångkulturen så att invandrargrupper ostört kan odla sin egen kulturella och religiösa särart utan att behöva förhålla sig till det svenska eller anpassa sig till det svenska samhället.

Vid pennan: Madeleine Lilja Rönnquist

Intervju: Henrik Lilja Rönnquist

Mer om Arabiska Partiet:

https://projektsanning.com/2020/08/31/arabiska-partiet-vill-kasta-ut-svenskar/

https://projektsanning.com/2020/08/25/nystartade-arabiska-partiet-valkomnar-nu-aven-icke-araber-men-fortfarande-ar-alla-religiosa-symboler-forbjudna/

https://projektsanning.com/2020/08/17/vi-har-varit-i-kontakt-med-det-nystartade-arabiska-partiet/

https://projektsanning.com/2018/04/10/den-oredigerade-intervjun-med-krar-al-hamede-grundare-av-arabiska-partiet/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 41
 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  

11 tankar på “EXKLUSIV INTERVJU MED KRAR AL-HAMEDE, GRUNDARE AV ARABISKA PARTIET: Sverigedemokraterna har hjärnskador och Kristdemokraterna är ett misslyckat parti

 1. Göran Walther

  Bra och innehållsrik intervju Henrik och bra skrivit Madeleine. Men vad ska man säga om denna Krar Al-hamede annat än att han inte verkar förstå att han lever i ett land där vi under århundraden byggt upp en kultur som är byggd på svenska värderingar. Och även om dessa värderingarna delvis raserats av vänsterliberalerna de senaste årtiondena så finns de kvar, djupt förankrade i det svenska folket, och tror han att han ska kunna slå sönder den så är han dummare än vad han påstår SD:are skulle vara. Man kan nu bara hoppas att den så kallade styrelsen till detta nya parti inser att de inte har något att hämta utan ger upp och åker tillbaka där de kom ifrån. För Sverige klarar sig utan sådana stollar och utan ett arabiskt parti.

 2. Carl den 12

  På riktigt, det är nästan så man inte behöver föra sin talan ang hur Sverige har förändrats till det sämre på senare år?
  Arabiska Partiet och PK-folket är rätt bra på att prata bort sig själva???så tack för att ni är så motsägelsefulla?
  Mannen på bilden är fri att tala utifrån sina egna värderingar och det hoppas jag att vi andra också är fria att göra, om vi nu lever i ett demokratiskt land❓❓❓
  Minns inte riktigt, eller hur var det nu med yttrandefriheten i Sverige år 2020?

  Calle som är född i Sverige blir sorgligt påmind om hur våran religion kristendomen tvingas stå tillbaka för att ge plats för islams framfart.
  Hur man förväntas bara stå och se på, medans vårat kulturarv tas ifrån oss?
  Nä, se den gubben går jag inte med på?
  Jesus♥KärLek har jag burit med mig hela mitt liv och tänker så fortsätta med det, AMEN?
  Själv har jag varit politiskt engagerad, då ej i SD utan ett parti som motar bort just dom.
  Och vet du vad, är släkt med Jimmie, men röstar inte på SD?
  DJ rekommenderar: Vandra med mig♥Blues

 3. Dan Astrom

  Våra gamla värderingar och samhällskonstruktion är det som gjort landet tilldragande och det är det som nu rivs ner och snart ser samhällsstrukturen ut som i Bagdad eller Theran.
  Just det dom lämnat… ???
  Det blir nog bra ??

 4. Carl den 12

  Bibeln är lika motsägelsefull som politiker, det är för mycket gubbar som har varit inne och rört runt och manipulerat, det blev inte helt?efter mötet i Constantinopel?
  Det gäller att plocka det bästa från smörgåsbordet och lämna kvar det, man inte kan ta till sig?
  10 budord är klockrena, vilket vi diskuterar Bibeln eller som Christiania i DanMark, plocka ut tre regler som man kör på?sedan kan man synda bäst man önskar inom rimliga gränser, bara man inte stör andra?

  Calle som har Jesus som sin mästare pga att han var så snygg, cool, kunde utföra magi och umgicks med alla.

  Umgås med alla det har Jesus lärt mig, vilket jag inte kan rekommendera, då det är fullkomligt livsfarligt och kan sätta en i situationer som är minst sagt speciella?

  PS Visst är det moment 22 ang fly ifrån sitt hemland, för att sedan föra det man flytt ifrån vidare till andra länder och att unga män lämnar sina familjer, släkt och vänner när dom borde vara på hemmaplan för att ta hand om de sina?

 5. Håkan Johannesson

  Seriöst? Arabiska partiet är kanske en bra idé om man tänker efter? De kanske kan se till att hamna under 4% tillsammans med miljömupparna och tokliberalerna om de får röster från denna typ av väljare? Bra intervju i a f!

 6. Pingback: Det korkade bokbrännandet fortsätter: nu skall det brännas lagböcker i Malmö | Tommy Hanssons Blogg

 7. Peter Kostin

  Vänstertjafs
  I valrörelsen 1988 påstod socialdemokraten Sten Andersson med anledning av fp:s förslag till marginalskatter att folkpartiledaren Bengt Westerberg hade en ”felprogrammerad hjärna

 8. Nils Andersson

  Allvarligt? Allt var ju ett skämt för att vända på synen och provocera. Det lyckades! Hur kan man intervjua en påhittad person????

  1. Henrik Lilja Rönnquist Postförfattare

   Personen finns i hög grad. VI har haft daglig kontakt senaste dagarna. Vi som nyhetsmedia har förmedlat vad han som som grundare och företrädare för Arabiska Partiet sagt.

Kommentarer är stängda.