Johan Westerholm: Så drabbades Muslimska brödraskapet av sin första kännbara förlust i Sverige

| 1 september, 2020

Ibn Rushd, Stockholms Moské, Islamic Relief. Montage

Gårdagens beslut i Göteborgs stad, att neka Studieförbundet Ibn Rushd bidrag innebär på sin höjd en ”time-out” i arbetet mot islamism och Muslimska brödraskapets kluster av nätverksorganisationer. Inte mer. För Muslimska brödraskapet har visat sig ha en unikt hög och god organisationsförmåga samt mycket utvecklad kapacitet till taktikanpassning. Framtida arbete att bevaka det Muslimska brödraskapet kommer att behöva vila på god kännedom om personer och hur personunionerna utvecklas.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: