Johan Westerholm: Så tog Cairodeklarationen ett stort steg till att bli svensk lag

| 1 september, 2020

© Kjell Nilsson Mäki

Dimmorna efter Rasmus Paludans och Dan Parks initiativ till Koran-bränning börjar nu skingras. Och det som nu framträder att det dessa två satte igång inneburit ett stort steg framåt för islamister och de som vill ersätta Europadeklarationen om de mänskliga rättigheterna med Cairodeklarationen. De muslimska mänskliga rättigheter som omfattar bland annat ett förbud mot blasfemi och kritik.

Ett femtontal personer frihetsberövades i samband med ett våldsamt upplopp på Rosengård i Malmö där hundratals människor blockerade gator och kastade sten mot polis och räddningstjänst under fredagskvällen. Detta efter att att den danske politikern Rasmus Paludan tillsammans med den svenske konstnären Dan Parks aviserat en koranbränning. Denna förhindrades men trots detta eldade tre medlemmar i det danska partiet Stram Kurs senar upp en koran. Omkring 300 personer ska ha deltagit i upploppet. Sex personer greps också misstänkta för hets mot folkgrupp.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: