Skjutning i Alby, fönster i flerfamiljshus krossat.

| 1 september, 2020

Inte en dag utan nya skjutningar någon stans i det trygga och säkra Sverige. Vid 22.30-tiden på måndagskvällen var det åter dags, denna gången i Alby i Botkyrka kommun. Det var ett antal inringare som larmade om händelsen och när polisen anlände till platsen kunde de konstatera att det med stor sannolikhet skjutits mot en balkong i ett flerfamiljshus.
Polisens presstalesperson i Stockholm Carina Skagerlind säger: ”En ruta är krossad och en person i bostaden har fått en skada av glaskrosset. Dock ingen ingen allvarlig skada.”

Polisen vill dock inte i nuläget gå in på om där funnits eller finns någon hotbild mot personen. Under kvällen och natten har polisen genomfört en brottsplatsundersökning. De har även startat en förundersökning om försök till mord alternativt dråp i ärendet. Ännu vid 3-tiden på natten mot tisdagen hade polisen ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

https://www.expressen.se/nyheter/larm-om-skottlossning-mot-balkong-i-alby/