Vem är egentligen dum i huvudet?

| 1 september, 2020

Nu börjar relativiseringen och ”förklaringarna”.  En Joakim Zander kommer med sitt bidrag på twitter. ”Om man inte fattar varför utsatta människor gör uppror och sätter eld på på skit när de provocerad av idioter som hatar dem o deras kultur är man faktiskt helt dum i huvudet”. 

Vem har pratat om hat? Är verkligen att provocera att hata? Och vilket skit menar han, svenska skolor och andras bilar? Vem är egentligen dum huvudet här? 

Sedan har vi Waseem Zaffar, ordförande Islams Ahmadiyya Församling som vill att Sverige inför hädelselagar för att skydda just Koranen ochvgandxrätt att utöva sin religion. Och det skulle göras bäst genom att utöka lagen om hets mot folkgrupp att även inbegripa hädande mot Koranen. https://www.gp.se/debatt/att-br%C3%A4nna-koranen-borde-vara-ett-hatbrott-mot-muslimer-1.33224894

Utan att dra frågan i långbänk handlar det inte om gödande eller hat utan om yttrandefriheten och om skillnaden mellan att kritisera en religion och en önskan om hädelselagar. Vill vi verkligen ha det i Sverige? https://projektsanning.com/2020/08/30/staffan-marklund-varfor-de-som-sparkar-pa-koranen-atalas-medan-isis-atervandare-gar-fria/

Men låt gå. Under de våldsamma upploppen vid Koranbränningen begick samma upploppsmakare själva brottet hets mot folkgrupp genom att uppmana till massmord på judar. 

Det är tyvärr inte första gången en folkmassa skanderar liknade hot mot judar i Malmö. Ser vi någonsin några verkningsfulla insatser mot det? Eller hör prat om att de som skanderar dessa vidrigheter ska åtalas för hets mot folkgrupp? Nej det gör vi inte och det gör vi inte därför just den gruppen utgör rödgrönas mest trofasta väljare. 

Malmö stad har redan krattat manegen för att skydda just en specifik religion. Per-Erik Ebbeståhl, som arbetar med trygghetsskapande frågor i Malmö stad sade till Sveriges Radio att upploppen vid Koranbränningen inte hade några religiösa motiv. Detta trots att upploppsmakarna skanderade hoten ”Allahu akbar”, La illah il Allah och ramsor om sin profets utplåning av judar. https://nyheteridag.se/malmo-stad-koranupploppen-hade-inte-religiosa-motiv/

Det är rent löjligt. Vad inbillar sig denna Per-Erik Ebbeståh? Vill han få oss att tro att när våldsverkare direkt efter en koranbränning skriker Allahu Akbar, La illah il Allah, sjunger ramsor om sin profets utplåning av judar, att det inte skulle ha med en specifik religion att göra? 

Det kommer bli som vanligt. Bortförklaringar och skönmålning av det upploppsmakarna gjorde och fortsatt fokus på islamofobi och hets mot folkgrupper vad gäller just muslimer. Alltså kommer ingen sätta hårt mot hårt mot dem som uppmanar till massmord av judar i Sverige eller ifrågasätta om att bränna/sparka på Koranen som en fotboll verkligen är hets mot folkgrupp. https://projektsanning.com/2020/08/31/antisemitiska-slagord-under-upploppen-i-malmo-folkmassan-skanderade-med-knutna-hander-judar-kom-ihag-khaybar-mohammads-arme-atervander/

Vad som däremot hände, snabbt dessutom, var att de grabbar som sparkade på Koranen som en fotboll under Koranbränningen åtalas. Det är märkligt att det gick så fort, tänk om vi kunde se samma beslutsamhet när det gäller de som mördar, våldtagit och torterar i IS namn och återvänder till Sverige. Som av media kallas för IS-svenskar, trots att svenskar aldrig varit en del av IS.

Vi vet att det finns grund för att föra IS-mördare som återvänder inför rätta, men att det sällan görs, om ens någon gång. Men när grabbar sparkar på Koranen så arresteras de omedelbart och förs bort i handbojor av svensk polis. Varför kan vi arrestera Koransparkare men inte jihadister?

Så har vi vandaliseringen av kyrkor i Malmö. När får vi se en handlingsplan mot kristofobi upprättas? https://projektsanning.com/2020/08/31/sd-efter-kyrkattackerna-utred-kristofobi/

Personligen anser jag att de som stod bakom upploppen och som försvarar dem är idioterna. Det är och måste fortsätta vara tillåtet att provocera all religion i Sverige. Ingen ska stå över någon annan.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Vem är egentligen dum i huvudet?

 1. Carl den 12

  Erkänner mer än frivilligt att jag ställer mig till skaran, utav idioter som är dum i huvudet?

  Calle som egentligen är kvinna önskar att muslimer kunde respektera och acceptera att Sverige är ett i grunden kristet land, med kristna grundvärderingar.
  Oavsett om man är kristen eller ej, så är vi fostrade efter Bibelns budskap.
  Ursprungliga svenskar tvingar ingen att bli kristen, bara att man lär sig svenska, utbildar sig, arbetar och tar lån som oss andra, om man nu önskar ett liv utöver.
  Heller ska inte islam och sharialagar gälla här, då många har flytt hit för att undkomma dess förtryck.
  Synen på kvinnors självständighet och homosexuellas rättigheter inom islam är ingenting vi ska vara medberoende till och underbygga ännu mer förtryck.
  Då Sverige står för att man har rätt att älska och gifta sig med vem man vill, om det är ömsesidigt♥
  Det som betecknas som hat enligt PK-folket, har olyckligt förväxlats med att många med mig, är så förbannat trötta på den ökade kriminaliteten.
  Och dom jag faktiskt tycker nästan mest synd om, är dom som verkligen har kommit till Sverige pga reala skäl, som gör rätt för sig och önskar vara en del utav oss.
  Dom får ta så mycket skit för sina landsmän, att den grupp vi talar om inte sköter sig.
  Och vet du vad, det får även vi Svenskar ta när vi är utomlands, om människor i andra länder har dålig erfarenhet utav just svenskar.
  Än, är inte sista idioten född, det lovar jag dig?

  Calle Von Dum l Huvudet?

Kommentarer är stängda.