Misshandlades av muslimska ungdomar vid kyrka i Ronneby när han försökte stoppa kyrkobränning

Heliga Kors Kyrka i Ronneby. Bild: Bernt Fransson/CC BY-SA 4.0

“Två personer skadades av stenkastning under lördagskvällens våldsamma upplopp i Ronneby i Blekinge. En av de skadade var polis, den andra var en civilperson. Nu berättar den skadade civilpersonen Naem Sufan för Sveriges Radio om vad som hände under upploppet, då upploppsmakarna ska ha försökt sätta eld på en kyrka.

– Jag var vid kyrkan, 21:50, jag ser folk, alltså de försökte bränna den, massa ungdomar och vuxna. Så jag stod framför dörren och sa att det går inte att göra så. Så jag släckte elden med min jacka, säger Sufan till Sveriges Radio och fortsätter:

– Dom började sparka mig och misshandla mig, och dom försökte komma in i kyrkan. Men dom kunde inte öppna dörren.

Sufan, som själv har migrerat till Sverige, säger till Sveriges Radio att han är besviken på hur andra invandrare beter sig.

– Man blir helt besviken när man ser invandrare göra så. Jag är själv invandrare. Jag fattar inte, Sverige har gett allt, dom har gett oss fred. Vi kom från krig, vi behöver inte skapa krig här. Vi måste komma in i samhället och prata svenska och… jag vet inte, jag blir bara besviken, säger Sufan.

Sufan tycker också att muslimska föreningar har ett ansvar att lära ungdomar hur dom ska bete sig, särskilt med tanke på att de får bidrag.”

Nyheter Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 51
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Misshandlades av muslimska ungdomar vid kyrka i Ronneby när han försökte stoppa kyrkobränning

 1. Carl den 12

  Sufan👍
  Du förtjänar ett stort tack för ditt cevilkurage💪vi är utav stort behov utav många fler som du, som är ett föredöme för folk🏆

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *