Bilbränder på Majorna i Göteborg, 15-20 bilar brandskadade eller totalförstörda.

| 3 september, 2020

Bilbränderna i Sverige fortsätter i oförminskad grad. Nu frågar jag mig när någon av dessa kommer att ta sitt första liv efter att ha läst om den senaste på Majorna i Göteborg?
När bilbränderna startade på Majorna är inte helt klart men larmet om att flera bilar brann kom till räddningstjänsten strax innan ett under natten till torsdagen. Enligt uppgift ska det varit 15-20 bilar som brann och branden hade även spridit sig till en fastighet dör ett lägenhetshotell är beläget.

Enligt räddningstjänsten så utrymdes samtliga lägenheter, omkring tio stycken och de boende fick tillbringa natten på ett närliggande hotell. Hur branden startade är ännu inte klarlagt men enligt polisen har branden startat i två av bilarna för att sedan spridit sig till de övriga och till lägenhetshotellet. Det har dock inte rapporterats om några personskador. Men mellan 15 till 20 bilar har antingen totalförstörts eller skadats i branden. Att inte branden tog fart i hotellet berodde på att det bakom träpaneler fanns betong så branden fick inte fäste innan räddningstjänsten lyckades släcka den.

Räddningstjänsten sände initialt ut tolv brandbilar och två ledningsbilar då branden var mycket kraftig. Och det var därför som de fick branden under kontroll ganska snabbt. Polisens presstalesperson i region Väst Christer Fuxborg säger att allt tyder på att branden var anlagd, enligt honom är det mycket ovanligt att det börjat brinna i parkerade bilar och ännu ovanligare att det börjar brinna i två samtidigt. Polisen har spärrats av platsen och kommer att att genomföra en teknisk undersökning.

Polisen rubricerar branden som mordbrand då de inte ännu vet hur branden startat. L-O Nordström vid räddningstjänsten säger dock samma som Christer Fuxborg att parkerade bilar börjar inte brinna bara så där. Polisen har under natten förhört eventuella vittnen till branden. Men vad dessa förhör är inte än kända.

https://svt.se/nyheter/lokalt/vast/bilbrand-spreds-till-radhus-boende-evakuerade
https://www.expressen.se/gt/bilbrand-spred-sig-boende-evakuerade-fran-bostadslanga/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •