Misstänkt våldtäkt i Eskilstuna. Polisen är förtegna om ärendet.

| 3 september, 2020

Vid 4.30-tiden på torsdagsmorgonen fick polisen i Eskilstuna ett larm om en misstänkt våldtäkt. Kort därefter greps en man i 20-årsåldern. Polisen är dock förtegna om händelsen och vill inte lämna ut några uppgifter om varken målsägaren eller den misstänkte gärningsmannen. Men efter viss tvekan säger Angelica Israelsson Silfver på Eskilstunapolisen att kvinnan är i vuxen ålder, men att det är det enda hon kan säga. Övriga frågor hänvisar hon till åklagarmyndigheten. Åklagaren Mia Östberg säger dock att den misstänkte gärningsmannen och målsägaren är bekanta sedan tidigare. Enligt henne så är de inte helt främmande.

Hon meddelar också att den 20-åriga mannen har anhållits på morgonen.
Hon säger: “Det var målsägandens uppgifter som föranledde anhållandet, men hon måste höras mer.”
Polisen har under torsdagsmorgonen genomfört en brottsplatsundersökning och ytterligare förhör ska hållas både med målsägaren och med mannen under dagen. Dessutom ska målsäganden genomgå kroppsundersökning på sjukhus för att säkra bevis.

https://www.expressen.se/nyheter/misstankt-valdtakt-i-eskilstuna-man-anhallen/?fbclid=IwAR0XMhCz5AP6isz9wXxgELoqD2nuKe8O0ja2Aqv5HZXoOqNqXQMahu96vlo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •