Våldet här för att stanna? 

| 3 september, 2020

Är våldet här för att stanna? Läser man nyheterna om bränder, upplopp, skjutningar, rån, våldtäkter och mord är det svårt att inte dra den analysen. 

Vårt samhälle bryts långsamt ned och politikerna fortsätter att beskriva våldet och skylla ifrån sig. Stefan Löfven kallar grovt kriminella för ”buset” eller rättare sagt ”smågangsters” – det säger något om hur han ser på det som pågår i samhället. 

Reaktionerna från Stefan Löfven är alltid märkliga. Han måste leva i en parallell verklighet som endast existerar för honom.

Sådana vansinnesdåd vi tvingas uppleva idag. Det är häpnande. Poliser som hotas till livet och kriminella som sätter upp egna vägspärrar, unga grabbar som våldtas och torteras på en Kyrkogårdsgatan, flickebarn som skjuts ihjäl. Och Stefan Löfvens reaktion (när han väl uttalar sig) är att prata om smågangsters. 

Genom historien ekar skriken från medborgare som farit illa i länder som slutat bry sig. Nu är vi ett sådant land.

Det handlar inte om socioekonomiska förhållanden bland kriminella. Det handlar om etik och moral.

Den verklighet som Sverige nu bryskt vaknar upp till påminner till stor del om den verklighet vi kan läsa om krigshistoriska verk. 

Är vi där nu, i ett permanent tillstånd av våld där total osäkerhet om när nästa dåd eller terrorattack ska äga rum, råder? Ja det är vi …

https://www.gp.se/nyheter/bilbrand-spred-sig-till-bostadsl%C3%A4nga-1.33587505


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Våldet här för att stanna? 

 1. Gnurduff Von Vinkelstjärt

  Det blir sannolikt dyrt att städa upp i Europa och Sverige , när muslimerna inser att vindarna vänder så kommer de att “straffa” Sverige och alla som inte fortsätter att acceptera all misär och kriminalitet de ger oss !
  När de fått allt vi har så att bidragen sinar så kommer vi garanterat att “straffas” för att bidragen sinar då Sverige går i konkurs ! !

 2. villvaraanonym

  Är inte våldet bara en växande del, utöver den alltmer försämrade samhällsservicen, av en större samhällsfråga? — Hur mycket av det Sverige som finns och har funnits är värt (från ett internationellt perspektiv) och önskvärt att bevara för framtida generationer? Hur kommer den framtida gemenskapen och sammanhållningen att påverkas av fortsatt migration?

  Det är den större, största, samhällsfrågan som börjar få existensiella proportioner: Vilka vi är? Vilka vill vi bli? Kommer vi i Sverige att förbli ett “vi”? Vilka gemensamma värderingar och sociala normer, tillit och kynne, kommer att finnas kvar i det framtida landet? Det officiella Sverige har en fastslagen vision om det nya mångkulturella landet. Hur väl stämmer det överens med det inofficiella Sverige? Dessa frågor går, som bekant, inte att diskutera. Det känns märkligt och ovant att inte kunna, att inte “få lov”, beskriva vad man känner inför samhällsförändringarna, vilket för tankarna till kuvade människor i historien.

  Om tio år vi vet svaret på frågan huruvida våldet lyckades stävjas och kanske förvånas över att människorna på den tiden var så känsliga att de förfärades av våldets omfattning, den dåliga samhällsservicen, den stundom hätska obalanserad trångsynta fördömande exkluderande politiska debatten, den råa hjärtlösa oförsonliga anklagande infantila offentliga samtalstonen och den eroderande gemenskapen.

Kommentarer är stängda.