INSÄNDARE. Sandra Mattisson Dahl: Tankar kring hysterin om koranbränning och dess reaktioner.

| 5 september, 2020

Bild : Sydsvenskan

Den muslimska kulturen tar alla tillfällen att bli kränkta hädade och förolämpade oavsett vad någon annan gör, även om koranbränning kan ses som väldigt förolämpande. Vill dock påstå att det är lika förolämpande att se en Muslim bränna vår flagga eller något annat brännbart. Men flaggbränning är inte olagligt, inte heller vare sig Bibel, Koran, eller pengar. Det är inte heller möjligt eftersom det är en grundlagsfäst rättighet att kunna förolämpa även religioner, som kristendomen judendomen islam hinduismen ortodoxa katolicism eller buddhism osv…

Man måste ställa sig frågan, hur mycket tolerans vi ska ge en kultur som inte har någon som helst tolerans för någonting själva, det har gått fullständigt över styr. Muslimer tror sig ha rätten att göra vad som helst i sin religions namn och de finner nya ting att bli förolämpade över nästan dagligen. Allt som behövs är en ny Fattwa från nån skäggig imam som tycker han ska tolka in en ny vers från koranen som något de kan bli förolämpade över. Fråga bara författaren Salman Rushdie, Lars Wilks med åtskilligt flera, även satirikerna på franska Charlie Hebdo, nej förresten de är ju redan mördade av islamistiska terrorister. 

Nästan varje dag dyker det upp nya anledningar från hysteriska muslimer som kräver ursäkter och vedergällning över minsta lilla struntsak som ingen i sina sinnens fulla bruk skulle drömma om att ta på allvar, om det så bara är en film musikvideo eller en satirisk tidningsartikel, eller att ta någon i hand, eller någon karikatyr av Muhammed.

Det är tragiskt och orättvist att muslimer ska bära så mycket av bördan av att vara kränkta av allt. Det är inte vidare positivt för deras rykte. Så egentligen skulle alla vi andra visa dem ett visst stöd genom att också vara kränkta i så stor utsträckning som möjligt. Alla är vi i vår fulla rätt att bli förolämpade naturligtvis. Jag känner mig kränkt av den islamiska tron på sin egen överhöghet i mångkulturalismens tecken. Jag känner mig kränkt av det försåtliga sätt som islamistiska aktivister utnyttjar det västerländska samhällets påstådda skuld, just för att åberopa den falska offerrollen som minoritet, genom att ständigt ”spela på världens minsta fiol” för inget annat trosförbund skulle detta vara möjligt, ingen skulle ens be om det. 

Blir också kränkt av all den speciella mat de kräver, deras speciella kläder som hotar säkerheten för andra, särskilda sociala villkor som förolämpar och delar upp människor och grupper i onödan, särskilda villkor på eventuella arbetsplatser och särskild behandling inför våra lagar och förordningar. 

Så om någon bränner en koran i Sverige blir vederbörande arresterad som en brottsling. Om någon bränner en bibel, så händer ingenting, då det inte alls är olagligt att bränna en bibel. Jag känner mig kränkt av det. Jag känner mig kränkt av islamska värderingar generellt. Jag finner dem djupt moraliskt stötande. Extra djupt och tragiskt när det kommer till kvinnor. 

Skulle mer än gärna vilja berätta hur kränkande jag finner det med mångkultur i allt för många sammanhang, men jag har inte ordförråd för att verkligen göra det rättvisa. I rättvisans namn, bör vi unisont vara tacksamma att de flesta muslimer som bosatt sig i vårt land inte är så lättkränkta och förolämpade.

Om de nu hade varit det, skulle vi inte kunna göra eller skriva eller säga någonting överhuvudtaget, eftersom nästan allt i det västerländska samhället kränker religionen islam, så om någon muslim verkligen vill bli förolämpad och kränkt så är det bara att ta en enkel promenad en solig dag, förolämpningarna finns överallt. Vi bör vara glada att de flesta av dem inte är så lättkränkta trots allt, men vissa är, allt för många uppenbart.

Givetvis finns det kvinnliga muslimer som också vill bli både kränkta och förolämpade, men det är inte mer än hälften så allvarligt, eftersom en kvinna bara är värd hälften av en man i denna religion. Fler borde istället se saker och ting med jämnmod och utbyte av kultur idéer och åsikter, allting är inte menat som förolämpande, det är den synen som har gjort det västerländska samhället till den mest levande och framgångsrika på jorden.

 Det är många som tröttnat på alla sårade känslor och påstådda kränkningar och förolämpningar. Skulle nästan tro att många gör allt för att göra sin egen religion så impopulär som möjligt med sina beteenden. Men åtskilliga anhängare gör ett ypperligt jobb med att kratta manegen för eventuella invandrings kritiska röster. Är det verkligen det som ligger till grund för alla hysteriska och hatiska utfall och upplopp. Då är det väldigt få som förstår vad som vill åstadkommas.

Sandra Mattisson Dahl


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •