Misstänkt farligt föremål vid polishuset i Kristinehamn

| 5 september, 2020

Vid 14.45-tiden så ringde en person och larmade om att en mystisk väska stod lutad mor en port på polishuset i Kristinehamn. Strax därefter gjorde polisen bedömningen att de inte skulle hantera väskan och klassade den som ett misstänkt farligt föremål. De spärrade av Västerlånggatan och Staketgatan, samt senare även 40 meter av Kungsgatan från Norra Staketgatan samt tillkallade Nationella bombskydd från Göteborg. Polisen har även evakuerat tre stycken flerfamiljshus, som ligger i nära anslutning till polishuset.

Polisens presstalesperson i Bergslagen Christina Hallin sade vid 15-tiden: “Vi försöker säkerställa och spärra av i fall det skulle hända något. Det kan bli fler evakueringar, det beror helt på vad Nationella bombskyddet gör för bedömning.”
Även ett äldreboende i närheten av polishuset har på personalens eget initiativ evakuerats och de boende till lokaler som ligger längre från polishuset. Ännu vid 16-tiden hade polisen ingen tidsplan för hur lång tid det kommer att ta innan de evakuerade personerna kan återvända till sina bostäder igen.

Christina Hallin sade då också: ” Nu ska bombskyddsgruppen fram för att kontrollera det här föremålet med sin utrustning så att det kan hanteras på ett säkert sätt. Först där efter vet vi hur vi skall gå vidare med detta.”
Om det inkommit något hot till polisen visste då heller inte Christina Hallin som sa: “Jag har inte fått någon information om att det har kommit något hot till polisen i Kristinehamn eller i Värmland överhuvudtaget.”

En som bor granne med polishuset i Kristinehamn är Jonas Sjödahl som till Expressen sade: “Jag var faktiskt ute före det spärrades av. Då såg jag ingenting. Men när jag kom tillbaka runt 15 så var det avspärrat. Jag bor strax utanför avspärrningen och kunde komma in genom att gå runt.”
Han sade också: “En polis utanför bad folk att stanna inne.”
Men vad han berättar så såg inte något av det misstänkta farliga föremålet utan bara avspärrningen, två polisbilar samt att poliserna satte på sig skyddsutrustning.

Arbetet med det misstänk farliga föremålet pågår fortfarande och klockan 20.00 säger polisen att Nationella bombskyddet jobbar på för fullt. Det finns i nuläget ingen tidsplan för hur lång tid det kommer att ta innan de evakuerade personerna kan återvända till sina bostäder igen.
Jag kan inte annat än fråga er läsare om ni inte tycker att Sverige blivit tryggt och säkert de senaste åren?

https://www.expressen.se/gt/misstankt-farligt-foremal-vid-polisstation-stor-insats/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/misstankt-farligt-foremal-vid-polishuset-i-kristinehamn
https://live.aftonbladet.se/supernytt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *