Tino Sanandaji: Det största misstag folk gör nu är att anta att S och S-media fattat

| 7 september, 2020

Polisen medger nu att de tappat kontroll över situationen, där Sverige har ca 5000 unga män i kriminella nätverk, ca 50 pågående gränskonflikter och 40 kriminella klaner.

Det inkluderar släkter vars familjeöverhuvud styr som lokal religiös ledare och fått “nära en miljon kronor i bidrag” till föreningar de satt upp av ”Göteborgs stad och svenska staten”.

Dessa klaner är enligt forskning gamla institutioner, och använder intern sammanhållning för att styra brott på stor skala och plundra stat och företag. Allmänbildade vet att detta sker i Italien, Balkan och Mellanöstern, bara en idiot skulle vägra förstå fenomenet i Sverige. Maffiaklaner är inte desperata fattiga som stjäl lite bröd för att deras barn svälter, de kör lyxbil och har guldklockor värt årslön för hederliga skattebetalare.

Det största misstag folk gör nu är att anta att S och S-media fattat. Tvärtom fortsätter de fanatisk förneka, med komisk ointelligenta strawman. Statsministern avfärdar koppling till invandring med att dessa klaner inte kom förra året, och lovar naivt att vuxna härdade kriminella som ingår i klaner och tjänar miljoner blir snälla med samhällsanalys och lösningar från tidiga folkhemmet.

“för mig spelar det mindre roll exakt. Begår du brott i Sverige, du ska du åka dit, då ska du ha ett straff för det. Oavsett vad orsaken är så att säga. Och det är också därför vi behöver det förebyggande, alla människor här ska gå till jobbet om du kan, såvida du inte är sjuk naturligtvis. Men annars ska man gå till jobbet. Det är därför det är så viktigt med jobb för vuxna, skola för barn och ungdomar, ordning och reda i bostadsområdena” 

“Jag säger att jag inte vill koppla ihop brottslighet med etnicitet, vilken religion du tror på, vilken hudfärg du har.” 

– Så invandring har inget med brottslighet att göra? 

“En del… om det är så att man kommer hit för det, så är det ju uppenbarligen så. Men det är ju inte så att det har kommit nu 40 klaner sista året eller sista två åren för att begå brott i Sverige, utan många har då funnits här i såfal också, och har då levt i den här skillnaden vi har, den ojämlikhet vi har i vårt land” 

Sverige är ett av världens rikaste och minst ojämlika länder. 

Än mer dåraktig är Aftonbladet, som medvetet missförstår och kräver att rikspolischefen förklarar sig för S-media. Här är citatet av polisen: “Det finns också exempel på att man tar sig in i det politiska livet och vill ha en roll att spela i den offentliga riktiga styrningen av en kommun eller till och med av Sverige”

Ingen annan än Aftonbladet och Anne Ramberg har tolkat detta som att svensk polis tror att kriminella styr vår regering. Oisin Catnwell gör en åsnelikt enfaldig tolkning för att utmåla polischefen som galen och avfärda hans varning med strawman. 

Anne Ramberg gav som ordförande för Advokatsamfundet pris till Oisin Cantwell, och utsågs av Löfvens regering till ordförande i Uppsala Universitet, där Aftonbladet regelbundet hyllar Ramberg, där Löfven nyligen rekryterade sin talskrivare från Aftonbladet ledarsida osv, ett koketteri där partiet, S-medier och S-myndigheter ger varandra ryggdunk och uppdrag fram och tillbaks. 

Alla kulturer har sina egna nätverk och former av vänskapskorruption, den gemensamma nämnaren är att korruption alltid gynnar “familjen” på bekostnad av det allmänna.

Tino Sanandaji på Facebook 


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •