VIKTIG LÄSNING AV LARS VILKS: 3096: Uppropet

| 7 september, 2020

Olja från 2019

Som redan förljudits fick jag idag ett värdefullt stöd från Publicistklubben olika ordföranden 1997 – 2020 (Expressen).

Där har rondellhunden hamnat nu i dess egendomliga förvecklingar och kontroverser vilka inleddes 2007. En blandning av det politiska, konstnärliga och privata. Med yttrandefriheten som ständigt tema och fruktan och skräck som följeslagare. I detta skede som nu utspelas handlar det om livvaktsskyddets åtstramningar och okänsliga utövning.

Rondellhunden som processverk är naturligtvis mycket omfattande. Konstvärlden har inte varit särskilt förtjust även om aktierna efter hand har stigit något. En dag skall det kanske vara möjligt att göra utställningar ur detta rika material.

I rondellhundens andra akt 2010, var det många som inte tog det på allvar och menade att hela saken var ointressant. Det var det året Jan Hjärpe försäkrade att:  ”Det finns ingen muslim i hela världen som nu stöder ett attentat mot Lars Vilks”. Två månader sedan gick den profetian upp i rök. Och mer skulle följa.

Ingen dager synes än och det förefaller som om säkerhetspolisens bedömning är en livslång exil från det fria livet.

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •