Expressen Debatt: Ska miljoner fortsätta gå till fusk, judehat och islamism?

| 8 september, 2020

Vad flera personer, till exempel Johan Westerholm, skrivit om och varnat för under många år börjar till sist uppmärksammas även i main stream media. Tack o lov, fast många år för sent.

“Idag kan vi avslöja flera nya problematiska exempel kring studieförbundet Ibn Rushd. Det handlar om mycket mer än att statliga medel går till islamism. 

Kommer Folkbildningsrådets styrelse att vidta svåra men nödvändiga åtgärder? skriver Magnus Ranstorp, Peder Hyllengren och Aje Carlbom.

Det stormar kring Folkbildningsrådet efter avslöjanden om omfattande och systematiskt fusk i nästan alla studieförbund. Enbart i Studiefrämjandet ströks en tredjedel av all verksamhet i Stockholms län. Flera studieförbund har betalat för ”fejkkurser” och hela åtta av tio studieförbund i Järva har upptäckt felaktiga eller bedrägerirelaterade utbetalningar.

Till oss beskriver en uppgiven studieförbundsveteran att tillståndet är allvarligt och att studieförbunden tillåtits växa och blivit ett slags parallella socialkontor där de som vill fuska fått ett obegränsat bankomatkort med gemensam pinkod. Luftfakturor, förfalskade hyresavier, och en tystnadskultur inom och mellan studieförbund där alla tycks veta om att fusk förekommer.

Trots det håller man varandra om ryggen och skor sig på skattebetalarnas bekostnad. Det handlar inte om några få ”rötägg” utan fusket verkar mycket utbrett och systematiskt inom studieförbunden.

Bjuder in judehatare – de ska ”slaktas och utrotas”

Folkbildningsrådet klarar heller inte uppdraget att säkerställa att demokratin stärks när det gäller studieförbundet Ibn Rushd. Frågan handlar inte bara om statliga medel bör ges till islamism eftersom Ibn Rushd har tydliga kopplingar till Muslimska brödraskapet. I dag kan vi även avslöja flera nya problematiska exempel.

Studieförbunden har tillåtits växa och blivit ett slags parallella socialkontor.

En av de sex medlemsorganisationerna i Ibn Rushd är Eritreanska kulturforum. Mellan 2016-2019 har de bjudit in Sheikh Tawfeeq As Sayegh som huvudgäst och föreläsare nästan varje år till sitt sommarläger Mukeyem på Sjövik folkhögskola. Saudiska imamen As Sayegh är ökänd för sina antisemitiska uttalanden då han (vid flertal tillfällen) uppmanat att judar ska dödas, slaktas och utrotas. 2016 uppträdde As Sayegh på Eritreanska sommarlägret som sponsrades av Ibn Rushd och Islamic Relief.”

Läs mer i Expressen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •